Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatura.com ELSA Constanța, vizită la Parlamentul României - Discuții privind Legea internship-ului

ro

15 Dec, 2015 16:13 2157 Marime text
 
Reprezentanții ELSA Constanța au realizat, săptămâna trecută, o vizită la Parlamentul României, în cadrul căreia s-au bucurat de un tur oficial al instituției și au participat la o dezbatere pe marginea Legii internship-ului, alături de mai mulți deputați, notează avocatura.com.  
 
Radu Popescu, președintele ELSA Constanța, a punctat pentru Avocatura.com că apreciază deschiderea Biroului Permanent al Camerei Deputaților în legătură cu vizita studenților la Palatul Parlamentului și că este încrezător în evoluția proiectului care vizează Legea internship-ului.
 
„Consider că implicarea noastră în acest proiect legislativ a fost una foarte importantă. Susțin acest lucru, deoarece prin activitatea noastră am atras atenția politicienilor asupra importanței adoptării acestui proiect de lege. (...) Ne dorim ca acțiunea organizației să contribuie la accelerarea demersului de adoptare a acestui proiect de lege, care îi vizează pe studenți”, a explicat președintele ELSA Constanța.
 
În ceea ce privește activitățile pe care le desfășoară organizația, Radu Popescu a explicat că este foarte important ca tinerii studenți să dobândească experiență, pentru a deveni buni practicieni.
 
„Am văzut cazuri de tineri juriști care se lovesc de teama de a pleda în instanță, cazuri care, de cele mai multe ori, sunt bine pregătite din punct de vedere teoretic. Ușurința de a vorbi în instanță, ușurința de a rezolva spețe nu poate să decurgă decât în urma unor practici, pe care nu toți avem șansa să o facem în timp util, astfel încât la momentul oportun să ne folosim atuurile profesionale. Un bun teoretician trebuie să fie în egală măsură un bun practician, dar și un bun orator. În orice meserie trebuie să convingi, indiferent de conjunctură, indiferent de caz”, a declarat Popescu, pentru Avocatura.com.
 
 
Sursa foto și text: avocatura.com

Citește și: Echipa ELSA Constanța vorbește despre activitatea sa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii