Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz firmelor interesate ANAF îşi va construi unul dintre cele mai moderne centre de date din țarã

ro

28 Sep, 2015 13:30 990 Marime text
A fost demarat proiectul de construcție a Centrului de Date și a sediului aparatului central al ANAF, prin publicarea în SEAP a anunțului cu privire la contractarea prin licitație deschisã a serviciilor de proiectare (163063/25.09.2015). Acestea includ: servicii de arhitecturã, de inginerie și servicii integrate de inginerie, de amenajare urbanã, de arhitecturã peisagisticã, servicii conexe de consultanțã științificã și tehnicã, de testare și analizã tehnicã. Valoarea estimatã a contractului este de 1.568.167 lei.
În cadrul proiectului de modernizare a ANAF, va fi construit unul dintre cele mai moderne centre de date din țarã. Clădirea va avea şapte etaje (2S+P+7E), amprenta suprafeței construite a imobilului (suprafațã parter) va fi de ~ 1500mp; aria construitã desfãșuratã a imobilului: aproximativ 15.000mp. Clădirea va fi utilizată ca şi centru de date, va avea, sãli de echipamente, sãli de întâlniri, birouri, cantinã şi zonã de preparare; circulații, grupuri sanitare, oficii, spații tehnice, parcare acoperitã cu punct spalatorie auto.
“Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP - Banca Mondialã) s-a constatat nevoia unui nou si modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care sã asigure disponibilitatea neîntreruptã a serviciilor IT&C si care sã respecte standardele si normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum si a unor spatii de birouri pentru directiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activitãtii de administrare a veniturilor statului în asa fel încât sã permitã comasarea în acelasi sediu a diferitelor structuri ale agentiei care lucreazã în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucuresti. Cele douã nevoi pot fi în mod optim solutionate prin edificarea unei clãdiri sau a unor clãdiri aflate în aceeasi incintã si care sã aibã atât functionalitãti de birouri cât si functionalitãti tehnice pentru activitãtile aferente Centrului de Date Primar. Totodatã, asigurarea unui sediu comun pentru structurile de coordonare si de reglementare precum si pentru structura de tehnologia informatiei care le deserveste ar facilita comunicarea si ar creste în mod deosebit eficienta activitãtii”, spune ANAF.
Cei de la Fisc precizează, într-un comunicat că în cazul nerealizãrii noului centru de date “va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agentiei, cu consecinte negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activitãtii Trezoreriei Statului si al activitãtii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Totodatã, lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea Proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale (RAMP - Banca Mondialã) din cauzã cã noile echipamente ce vor fi achizitionate prin proiectele amintite mai sus ar trebui livrate si puse în functiune, etapizat, în urmãtorii doi, pânã la trei ani”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii