Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avea 22 de ani și fusese rănit în incendiul din Clubul Colectiv. Astăzi a murit!

ro

14 Mar, 2016 13:37 2117 Marime text
 
Un alt rănit în incendiul din Clubul Colectiv a murit la patru luni de la tragedie. Bilanţul a ajuns în acest moment la 64. Tânărul era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
 
La începutul lunii martie, şeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara că prognosticul în cazul tânărului rămâne rezervat.
 

"Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reușit să trecem peste ele cu eforturi mari. El luptă și noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut și perioade mai bune și perioade mai puțin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, ca în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare", afirma Ioan Lascăr, potrivit Agerpres.

 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Sănătății, alți 12 pacienți se mai află internați în unități medicale din străinătate. Astfel, 7 răniți în Colectiv sunt internați în Belgia, 2 — în Germania, iar 3 — în Marea Britanie.
 
Un număr de 64 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.
 
Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind eliberați din arest preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii