Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţi depăşite de gestul sinucigaş

ro

22 May, 2015 21:44 1481 Marime text
 
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, făcând referire la femeia în vârstă de 60 de ani din Capitală, care s-a aruncat de pe un bloc de 8 etaje de pe Calea Victoriei, că în final, perna are un efect limitat, iar persoanele care vor să se omoare, vor face acest lucru în final, în ciuda eforturilor depuse de negociatori.
 
În acest caz se va face o anchetă, a mai susținut acesta, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Special B1”, difuzată la B1 TV.
 
”Primul lucru să subliniez că acum avem o comisie care va face tot filmul situației pentru a vedea dacă au fost probleme peste procedură. În astfel de situație, o persoană care dorește să se sinucidă și nu mai face apel pentru ajutor înseamnă că va fi o persoană cu care va fi greu de lucrat. Negociatorul crează o relație umană cu ea dacă reușește. Informațiile pe care le am de la colegii de la ISU: au avut o platformă de înălțare de salvare, dar persoana, văzând dacă oricine ar fi vrut să o salveze, se agita. Au adus perna acolo cu o oră jumătate înainte să se sinucidă. Umflarea pernei putea să îi atragă atenția. Când a văzut acea situație: lumea se agita și ea s-a agitat, și mai târziu s-a aruncat. Perna are un efect limitat. Este calculată pentru o persoană cu aproximatv 100 de kg, de la o distanță de 20-25 de metri. Dacă persoana vrea să se omoare, dacă vede altă persoană, oricum se mută și se aruncă”, a declarat acesta.
 
Raed Arafat a mai subliniat faptul că negociatorul încearcă să convingă o persoană să nu recurgă la un gest extrem, dar nu are întotdeauna succes.
 
”Negociatorul este în relație cu persoana și decide în final cum să facă. El încearcă să creeze această situație, dar nu are această rată de succes întotdeauna. Negociatorul a reușit să îi dea apă, să mănânce, dar nu a reușit să o salveze. Jos, toate echipele s-au pregătit, dar din păcate, nu au reușit să faă nimic. Cum se agita situația, se agita și ea”, a mai spus Arafat.
 
În acest caz se vor face investigații, după o analiză a inspectoratului de urgență împreună cu inpectoratul de poliție. ”Raportul va veni foarte repede, în câteva zile. Aici nu putem să comentăm până nu avem toate acest aspecte”, a subliniat secretarul de stat.
 
”Dacă aș reproșa cuiva, cred că aș face o greșeală. Unu: nu am fost acolo, doi: sunt anumite aspecte în care negociatorul este mult mai bine pregătit. Să înțelegem că nu putem critica pe baza unor comentarii, doar auzind și văzând unele imagini”, a fost răspunsul lui Raed Arafat la întrebarea dacă are ceva de reproșat unei persoane.
 
Femeia care a stat pe bloc 36 de ore, a murit, după ce s-a aruncat în gol. Ea nu a vrut să vorbească cu nimeni şi s-a aruncat de pe bloc, fără să facă un alt gest şi fără să adreseze nimănui vreun cuvânt.

Sursa: b1.ro
Sursa foto: libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii