Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va avea posturi noi

ro

18 May, 2017 18:02 2326 Marime text
anpc.jpgAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va avea posturi noi, astfel încât să asigure îndeplinirea atribuțiilor suplimentare care îi revin cu privire la contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, contractele de credit pentru consumatori, procedura insolvenței persoanelor fizice și soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți.
 
Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, numărul total de posturi al ANPC va fi suplimentat la 940, exclusiv demnitarii. Din numărul total de posturi nou aprobat, 397 vor fi alocate pentru aparatul central al Autorității, iar restul de 543 sunt prevăzute pentru structurile teritoriale.
 
Pe lângă această suplimentare de posturi, actul normativ aprobat astăzi de Guvern prevede înființarea în cadrul ANPC a unei Direcții pentru insolvență persoane fizice, în contextul în care procedura insolvenței persoanelor fizice reprezintă o noutate pentru sistemul juridic și administrativ din România, transmite Executivul. Pentru noile atribuții care îi revin ANPC privind contractele de credit oferite consumatorilor și contractele de credit pentru bunuri imobile, va fi înființată Direcția  pentru cooperare și efectuarea schimbului de informaţii cu statele membre, derulare proceduri intermediari de credite și recuperare creanțe.
 
„Din aplicarea prevederilor referitoare la creșterea capacității ANPC nu rezultă influențe financiare suplimentare asupra bugetului de stat, sumele necesare fiind asigurate în cadrul prevederilor bugetare aprobate Ministerului Economiei pe anul 2017, în calitate de ordonator principal de credite în coordonarea căruia funcționează Autoritatea pentru Protecția Consumatorului”, conform aceluiaşi comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii