Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut 4 ani. Cum a murit, pe teren, un fost jucător al echipei FC Farul Constanța

ro

05 Aug, 2016 05:41 2554 Marime text
Astăzi se împlinesc patru ani de când a murit, pe teren, în timp ce juca un meci în echipa divizionară Delta Tulcea, jucătorul nigerian Chinonso Ihelwere Henry.
 
Henry s-a prăbuşit pe teren, în data de 5 august 2012, în timpul meciului amical FC Baloteşti-Delta Tulcea şi a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră. Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13.12, dup care trupul lui a fost preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

Ion Marin susţinea că Henry Chinonso Ihelwere nu s-a confruntat niciodată cu probleme medicale.

„Este incredibil ce i s-a întâmplat acestui băiat! Din câte ştiu eu, nu avea probleme medicale. Cât timp a fost la Farul Constanţa, i s-au făcut toate controalele medicale amănunţite”.


”Nici vorbă să fi jucat pe semnătură! Era sănătos tun. Poate că, după ce a plecat de la Constanţa, i s-au făcut controale medicale superficiale. Este un semnal de alarmă în ceea ce priveşte medicina sportivă din România”, a mai spus antrenorul Ion Marin, pentru prosport.ro.

Jucătorul născut pe 8 iulie 1991 a ajuns în România în 2007 şi a fost legitimat prima dată la Farul Constanţa când antrenor era, întâmplător, Constantin Gache, antrenorul de atunci al Farului, și când a murit Henry era chiar la Delta.
Nefolosit la Farul decât în meciuri amicale pentru că era extracomunitar şi minor iar legitimarea sa era imposibilă la acea vreme, Henry a primit o şansă de la fostul său antrenor în momentul când Constantin Gache a revenit în 2010 la Delta şi după numai două sezoane a ajuns cel mai bine cotat jucător de la Delta, în aceas vară fiind pe lista de cumpărături a unor cluburi de Liga I.

Sursa foto: Obiectiv de Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii