Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac asupra unui autovehicul de transport special cu muniţie, pe drumul Năvodari - Constanţa

ro

19 Jan, 2017 10:05 2989 Marime text
Peste 50 de jandarmi constănţeni împreună cu lucrători din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa, Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Constanţa şi Poliţiei Locale Constanţa, participă astăzi, 19 ianuarie, începând cu ora 12.00, la exerciţiul “Tomis 2017”.
 
Conform scenariului exerciţiului, în jurul orei 12.00, are loc un atac asupra unui autovehicul de transport special cu muniţie, care se deplasează din direcţia Năvodari spre Constanţa. Transportul special este atacat de trei persoane cu arme letale care organizează o ambuscadă în zona parcării supraetajate de la Cazinou, Mamaia. Atacatorii folosesc grenade şi trag focuri de armă spre autovehicul, reuşind să sustragă o ladă de muniţie.  Jandarmii ripostează şi rănesc unul dintre atacatori, ceilalţi doi reuşind să se refugieze în interiorul parcării.
 
Negocierile eşuează, comandantul unităţii autorizează intervenţia în urma căreia sunt capturaţi cei doi infractori care sunt predaţi organelor de cercetare penală. Se izolează zona şi se continuă cercetarea la faţa locului de poliţia naţională.  
 
“TOMIS 17” este un exerciţiu de antrenament planificat, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar parte din activităţile, se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.
 
În situaţia în care cetăţenii din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiului, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii