Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi Vergil Chițac va fi la România furată. Vezi misterul, de la Constanța, pe care îl va dezlega

ro

12 Jul, 2016 11:33 2963 Marime text
Cum a naufragiat flota românească. Acesta este subiectul propus spre analiză la Digi 24, emisiunea România furată, pe care îl anunță Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.
 
Prezent în reportajul televiziunii menționate contraamiralul de flotilă va explica de ce a dispărut, în 26 de ani, a patra flotă comercială a Europei.
Se va vorbi și despre flota comercială a României care era atât de mare, înainte de 1989, încât, la fiecare cinci minute, un vas al Navrom intra sau ieşea dintr-un mare port al lumii.
A patra ca mărime din Europa, flota a ajuns, astăzi, o amintire. Nicio navă nu mai navighează sub pavilion românesc, după ce companiile navale au eşuat în meandrele tranziţiei la economia de piaţă.
Chiaț spune, în reportaj, că „ Mai mult de 65% din nave aveau vechimea de până în 15 ani. Astăzi, în momentul ăsta în care noi discutăm. 50% din flota mondială, numai 50%, sunt nave de până în 15 ani. Deci cum pot eu să cred că o flotă, care avea, la vremea aceea, 65% din nave tinere nu putea fi performantă pe piaţa shipping-ului, iar astăzi o flotă care are numai 50% nave tinere este performantă?!”
Reportajul integral, în această seară, de la ora 21.00, la România furată.

 
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii