Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM avertizează Cod galben de instabilitate atmosferică în 28 de județe

ro

02 Jul, 2016 14:06 1006 Marime text
În această după-amiază, Administrația Națională de meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru 28 de județe, începând cu data de mâine, 3 iulie, de la ora 14.00, până luni, 4 iulie, ora 6.00.  
 
Prin urmare, în intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.
 
Județele ce se vor afla sub Cod galben sunt Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Gorj, Suceava, Harghita, Brașov, Vâlcea, Neamț și Botoșani și, parțial, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Arad și Timiș.
 
Totodată, ANM avertizează că, în a doua parte a acestei zilei, mai ales la deal și la munte, local vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii