Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca Dragu - Creșterile salariale aprobate recent ar costa 4,85 miliarde lei

ro

02 Nov, 2016 20:38 3174 Marime text
Creșterile salariale pentru mai multe categorii de bugetari aprobate recent de deputații din mai multe comisii de specialitate ar costa 4,85 miliarde de lei, un impact foarte mare care nu ar putea fi inclus în bugetul pe 2017, spune ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

„Impactul acestor măsuri (creșterea salariilor - n.r.) este de 4,85 miliarde de lei. Este un impact foarte mare care nu ar putea fi inclus în bugetul pe 2017, în condițiile respectării politicilor fiscal-bugetare și angajamentelor în acest domeniu. Mă refer aici, în principal, la ținta de deficit bugetar de 3%. Conform Constituției, orice creștere de cheltuială trebuie însoțită de o creștere corespunzătoare a veniturilor, justificată, sau de o reducere a altor cheltuieli. Aceasta este prevederea constituțională. Vom vedea ce formă va fi adoptată în Parlament și vom lua o decizie după aceea dacă o vom contesta sau nu la Curtea Constituțională”, a spus, potrivit Agerpres, ministrul Finanțelor.


Pe de altă parte, Anca Dragu a arătat că reprezentanții Ministerului Finanțelor vor începe analiza pentru rectificarea bugetară în condițiile în care dispun de date preliminare pentru luna octombrie.  


Foto: Capital
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii