Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF Constanţa pregătită să dea amenzi Vineri este ultima zi pentru depunerea declaraţiilor fiscale

ro

23 Jul, 2014 13:44 3067 Marime text
ANAF Constanţa informează contribuabililor că vineri, 25 iulie, este termenul limită atât pentru depunerea formularelor prin care se declară impozitele şi taxele datorate bugetului general consolidat, a declarţtiilor informative şi recapitulative, cât şi pentru plata obligaţiilor fiscale declarate.

Prin urmare, contribuabilii, în funcţie de vectorul fiscal declarat, trebuie să depună în general, următoarele formulare până pe data de 25 iulie ( formularul 100 ,,Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat“ , formularul 300 ,,Decont de taxă pe valoarea adăugată", formularul 112 ,,Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate", 394 ,,Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional", formularul 390 ,,Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare").

Nedepunerea declaraţiilor fiscale dă dreptul organelor fiscale să stabilească din oficiu obligaţiile de plată.
 
De asemenea, depunerea cu întârziere sau nedepunerea declaraţiilor fiscale se sancţionează contravenţional cu amendă între 1.000 lei şi 5.000 lei în cazul persoanelor juridice ce aveau obligaţia declarării impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat şi cu amendă de la  12.000 la 14.000 lei pentru nedepunerea formularelor de declaraţii informative,  respectiv a formularului 394.

În cazul persoanelor fizice, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 lei, respectiv între 2.000 şi 3.500 lei în cazul declaraţiilor informative.
Pentru plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale, contribuabilii datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere începând cu ziua imediat următoare scadenţei şi până la stingerea acestora.
 
În cazul în care debitorii nu îşi plătesc de bună voie obligaţiile datorate bugetului general consolidat, organele fiscale vor începe de îndată, în vederea încasării, procedura de executare silită.

Totodată, aducem la cunoştinţă celor ce întâmpină dificultăţi financiare şi care nu îşi pot onora obligaţiile datorate bugetului de stat, că au posibilitatea de a beneficia de eşalonarea la plată a acestor obligaţii pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 7 ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii