Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Norvegiei în România, în vizită la Cumpăna

ro

21 May, 2015 14:31 1131 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, primesc o delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa, Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România. Delegaţia se va afla în vizită în comuna Cumpăna, vineri, începând cu ora 13.30.
 
Vizita de lucru are loc ca urmare a demarării proiectului „Centre socio-educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judeţul Vâlcea)“.
 
Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi se implementează în perioada  februarie 2015 - aprilie 2016. În cadrul proiectului se vor desfăşura ateliere de creaţie - pictură pe lemn, pictură pe sticlă, pictură pe ceramică, pictură pe pânză, încondeiat de ouă, împletituri şi aranjamente vegetale din plante uscate – cu meşteri recunoscuţi pe plan naţional, în scopul dezvoltării creativităţii, cât şi în scopul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor locale.
 
Primul moment al vizitei delegaţiei oficiale în Cumpăna se va desfăşura la sediul Primăriei, unde Excelenţa Sa, Tove Bruvik Westberg, va purta discuţii cu Florin Neagu, Viceprimar, şi cu echipa de proiect. Ambasadoarea va vizita şi amplasamentul viitorului centru ce se va construi în comuna Cumpăna şi va fi aşteptată în sala Căminului cultural pentru vizionarea unui scurt program artistic susţinut de ansamblurile de balet şi folclor din comunitate: Şcoala de balet Nicolae Spirescu” şi Ansamblul folcloric “Boboceii Cumpenei”.
 
De asemenea, pe parcursul vizitei de lucru, vor avea loc discuţii împreună cu reprezentanţii administraţiei publice locale privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în cadrul viitoarelor proiecte europene.
 
Menţionăm că în anul 2012, la Cumpăna s-a finalizat proiectul „Extinderea reţelei de canalizare şi reabilitarea conductei de refulare ape menajere”, finanţat prin Programul de Cooperare Norvegian/Mecanismul Financiar SEE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii