Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA, răspuns pentru scriitorul Mihai Șora. „Nimic din ceea ce vi s-a spus nu este adevărat”

ro

11 Jul, 2016 20:26 1065 Marime text
Daniel Perrone, consulul general al Ambasadei SUA la Bucureşti, transmite, într-o mesaj postat pe pagina de Facebook U.S. Embassy Bucharest, că nu există o listă de criterii pe care cetăţenii români trebuie să le îndeplinească pentru a obţine o viză care să le permită călătoria în SUA. 

Mesajul reprezintă un răspuns oferit scriitorului Mihai Şora, care a afirmat, pe 4 iulie, că, pentru a obţine o viză de călătorie în SUA, i-a fost cerută dovada că deţine o anumită sumă în contul său bancar, dar şi că are loc de veci în România.
 
„Citind mesajele de pe reţelele de socializare, consulul general Daniel Perrone îi transmite următorul mesaj scriitorului Mihai Şora: Stimate domnule Şora, ne dorim să vă ajutăm să vă îndepliniţi visul de a călători în Statele Unite şi de a vedea Cascada Niagara. Ştiaţi că cetăţenii în vârstă de peste 80 de ani nu trebuie să se prezinte personal la Ambasadă la interviul pentru viză şi îşi pot trimite dosarul de solicitare a vizei prin poştă? Este adevărat. Aflaţi detalii şi informaţii despre procedură pe website-ul nostru: http://romania.usembassy.gov/ sau de la amabilii agenţi de la call centerul nostru, la: 0317 800 260", scrie consulul general al Ambasadei SUA.
  
„Regret să aflu că aţi primit informaţii incorecte de la agentul de turism despre criteriile de eligibilitate pentru o viză turistică; nimic din ceea ce vi s-a spus nu este adevărat. Nu există o 'listă' de lucruri pe care cetăţenii români trebuie să le aibă pentru a fi eligibili pentru obţinerea vizei. De aceea este bine ca informaţiile despre acordarea vizei să se obţină direct de la sursă, de pe website-ul Ambasadei SUA sau de la call center, nu de la intermediari care nu au întotdeauna informaţii actualizate. Aşteptăm dosarul dumneavoastră de solicitare a vizei şi vă dorim călătorii plăcute", îi transmite Daniel Perrone scriitorului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii