Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă medicală 11 copii sunt internați cu sindrom hemolitic-uremic

ro

11 Feb, 2016 12:45 3607 Marime text
Un număr de 11 copii care prezintă sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul "Marie Curie", a declarat, astăzi, șeful secției de nefrologie, Mihaela Bălgrădean. Copiii pot să rămână internați între două săptămâni și o lună, iar cei care nu au avut nevoie de dializă pot părăsi spitalul mai curând.
 

"În acest moment, în spital sunt 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei nu au avut nevoie de proceduri de dializă, deci ei se află în stare mult ameliorată față de momentul sosirii. Următorii cinci dintre ei au deja dializă peritoneală, se află în prima, a doua, a treia zi de dializă. Trei dintre ei se află în terapie intensivă fie că li s-a montat un cateter, fie că urmează să li se monteze un cateter de dializă", a spus medicul, potrivit Agerpres.
 

De asemenea, Bălgrădean a afirmat că pot să apară complicații precum convulsii, pancreatite, insuficiențe cardiace sau pulmonare, ulcere. Șeful de secție a precizat că ar putea să rămână sechele în urma sindromului hemolitic-uremic, iar rinichii ar trebui supravegheați timp de un an.
 
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii