Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agerpres.ro Camera Deputaţilor a rămas în acest an fără 14 deputaţi. Ce parlamentar constănţean a demisionat?!

ro

30 Dec, 2015 11:10 1953 Marime text


Cei mai mulţi parlamentari şi-au dat demisia, altora le-au încetat mandatele de drept, iar trei au decedat. Aurel Vlădoiu (PSD), Gheorghe Ciobanu (PSD), Octavian Bot (ALDE) sunt deputaţii care au decedat în 2015 în timpul mandatului de parlamentar. 

Ion Ochi (PSD) şi-a dat demisia din Parlament în luna septembrie a acestui an deşi, cu câteva luni înainte, plenul Camerei Deputaţilor respinsese cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării sale preventive.
Vasile Mocanu (PSD) şi-a dat demisia din Parlament din motive medicale.

Miron Mitrea (PSD) a renunţat şi el funcţia de deputat după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupţie. Marian Ghiveciu (PSD) şi-a dat demisia din Parlament după mai multe neînţelegeri pe care le-a avut cu colegii săi de partid la organizaţia PSD Buzău, din care a făcut parte.

  Ioan Adam (PSD) a părăsit şi el Camera Deputaţilor. Acesta a fost arestat pe 20 noiembrie 2015 printr-o decizie luată de instanţa supremă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din Bacău. 
Dănuţ Culeţu (PNL) a renunţat, de asemenea, la funcţia de deputat în acest an după ce s-a ales cu un dosar penal din timpul mandatului de prefect al judeţului Constanţa. Purtătorul de cuvânt al deputaţilor liberali, Cristina Pocora, a declarat că acesta şi-a dat demisia din Parlament deoarece are un dosar în instanţă şi nu a vrut să afecteze imaginea partidului şi a Parlamentului. 

Ion Diniţă (ALDE) a părăsit prin demisie Camera Deputaţilor. Marko Attila Gabor (UDMR) şi-a dat demisia din Parlament după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a sa.
Mai multor deputaţi le-au încetat mandatele de drept în acest an ca urmare a unor incompatibilităţi sau condamnări. Aceştia sunt Oana Niculescu Mizil, Monica Iacob Ridzi, Petre Roman. 

La Camera Deputaţilor, grupul parlamentar al PSD în care activează şi deputaţii UNPR continuă să fie cel mai numeros. El numără 179 de membri. În acest an, grupul a pierdut 18 membri ca urmare a unor demisii din Parlament, decese sau plecări la alte grupuri. Printre cei care au plecat la alte grupuri parlamentare sau au preferat să rămână neafiliaţi se numără: Mihai Sturzu, Petre Petrescu, Florentin Gust, Răzvan Condurăţeanu – parlamentar de Constanţa, Marian Avram, care sunt deputaţi neafiliaţi, Florin Secară, Gheorghe Roman, Florian Nicolae, care au ales PNL, şi Radu Popa, care a plecat la grupul parlamentar naţional democrat.

sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii