Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg cu Mazăre într-un alt dosar Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, scos din arest și trimis acasă

ro

20 May, 2015 17:10 1308 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, scos din arest și trimis acasă.

Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel București.

Morgenstern a fost deferit Justiţiei pe data de 12 februarie 2015 de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Afaceristul este acuzat de două infracţiuni de evaziune fiscală şi de un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.

Iată minuta Curții de Apel București

„Admite contestaţia formulată de inculpatul MORGENSTERN AVRAHAM împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală pronunţată la data de 06.05.2015. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi pe fond rejudecând: Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul MORGENSTERN AVRAHAM cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, ce va începe să curgă de la data punerii în executare. În baza art. 221 alin. 1 C.pr.pen. impune inculpatului MORGENSTERN AVRAHAM obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în București (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice, direct sau indirect, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv cu martorii ori experţii din cauză. În baza art. 221 alin. 4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 9 C.p.p. dispune ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin pe durata arestului la domiciliu să fie exercitată de către secţia de poliţie în circumscripţia căreia inculpatul îşi are locuinţa. Dispune punerea în libertate din starea de arest preventiv a inculpatului Morgenstern Avraham, dacă nu este arestat în altă cauză (MAP nr. 467/UP/19.11.2014). În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul interpretului de limbă ebraică, cuvenit pentru 2 ore, se suportă din fondul MJ. Definitivă“.

Afaceristul israelian este cercetat, într-un alt dosar, denumit generic Campusul Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii