Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriean Videanu „Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în zece minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat”

ro

31 Jan, 2015 09:54 1113 Marime text
Adriean Videanu a declarat că ridicarea sechestrului pe acţiunile sale la Titan Mar SA nu a produs niciun efect juridic, iar în ceea ce priveşte acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu care i se aduce a ţinut să precizeze că abuzul în serviciu este infracţiune de serviciu, nu de corupţie, informează Mediafax.

Întrebat în legătură cu decizia fostei şefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de acţiuni pe care Adriean Videanu le deţinea la Titan Mar SA, acesta a spus că decizia „nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic".

Potrivit Mediafax, Videanu a susţinut că, la nivelul companiei Titan Mar, începând din anul 2012, acţiunile nominative ale companiei au fost transformate în acţiuni la purtător.

În legătură cu acuzaţiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat că nu îşi reproşează absolut nimic, cu excepţia faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fără a fi putut să depună probele la DNA, pentru a nu ajunge în această situaţie.

„Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în zece minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat şi n-am avut timp să depun probele la DNA, că n-am fi ajuns în situaţia asta", a declarat fostul ministru, adăugând că a fost şocat la aflarea deciziei de arestare a sa, „mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuză de corupţie, este o acuză de complicitate la abuz în serviciu".

„Vreau să ştiţi că abuzul în serviciu este o infracţiune de serviciu, nu o infracţiune de corupţie", a spus Videanu, nemulţumit de utilizarea termenului „corupţie" în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: vremeanoua.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii