Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul SCRNP, sub control judiciar

ro

17 Nov, 2015 15:54 1195 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, în stare de arest preventiv, Mihai Mădălin Fercu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, apoi sub control judiciar,
Constantin Dragomir sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani; Laurențiu Moață şi Ion Toma sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, în stare de libertate sunt Manole Codruț Mihai şi Manole Floarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada 2012 – 2014, inculpatul Fercu Mihai Mădălin, în calitate de administrator de drept sau în fapt al S.C. R.N.P., a evidenţiat în contabilitate operaţiuni fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA-ului în sumă de 5.476.698,97 lei. Aceeași activitate infracțională s-a reținut și în sarcina inculpatului Dragomir Constantin, care inițial a fost angajat și ulterior a devenit reprezentant legal al S.C. R.N.P.
 
Inculpații Moață Laurențiu, Toma Ion, Manole Floarea și Manole Codruț Mihai, în calitate de administratori în fapt sau în drept ai unor societăţi comerciale, i-au furnizat inculpatului Fercu Mihai Mădălin facturi fictive de aprovizionare, pentru a-i înlesni sustragerea de la plata TVA-ului cu valori substanțiale.
 
Cu privire la infracțiunea de spălare de bani, s-a reținut că toți inculpații au transferat sume de bani în conturi bancare, succesiv, pentru a simula plăți reale, care să creeze aparența unor livrări efective de marfă, ascunzând faptul că, în realitate, au circulat doar facturi false.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Buzău.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii