Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Active Watch către politicieni Nu otrăviți cetățenii cu tensiune interetnică și interconfesională

ro

05 Aug, 2014 15:36 1040 Marime text
Active Watch, organizație neguvernamentală care militează pentru comunicare liberă în interes public, își exprimă îngrijorarea cu privire la introducerea temelor etnice și de apartenență religioasă în discursul public din preajma alegerilor prezidențiale.
 
Afirmațiile prim-ministrului Victor Ponta, conform cărora domniei sale nu trebuie să i se reproșeze că este român sau că este ortodox, nu fac altceva decât să introducă temele relațiilor interetnice și interconfesionale în dezbaterile campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.
 
“Considerăm că această opțiune încalcă articolul 14 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului care interzice discriminarea pe criterii – între altele - de religie și de apartenență la o minoritate națională. Prevalându-se de precare artificii retorice, candidatul la funcția de președinte vorbește, într-o aceeași frază, despre calitățile sale de român și creștin ortodox într-un context conflictual”, spun  ce de la Active Watch. Ei se refă la afirmaţia premierului, care afirmase: „Nu cred că e un defect pentru Iohannis că e german, dar să nu-mi reproşeze mie cineva că sunt român sau că sunt ortodox”.
 
Acest discurs invită publicul să facă diferențe între candidați pe criterii care, într-o țară care e semnatara Convenției, nu e permis fie folosite pentru a influența accesul egal la dreptul de a fi ales, conform Active Watch.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii