Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Exemplu din Constanţa

ro

01 Oct, 2016 10:21 1717 Marime text
Poliţiştii de la transporturi şi de la rutieră au desfăşurat o acţiune pentru salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor care se produc în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
 
Într-o singură zi, pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat peste 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 140.000 de lei, fiind constate și 2 infracțiuni.
 
„La data de 29 septembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 277 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 140.725 de lei. Dintre acestea, 62 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 186 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere”, conform IGPR.
 
Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 de permise de conducere auto, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au reţinut 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni, în cauze fiind întocmite dosare penale.
 
De exemplu, poliţiştii din Constanţa au depistat un bărbat, de 36 de ani, care a depășit o coloană de autoturisme care aştepta la lumina intermitentă a semnalelor CFR, încălcând și marcajul continuu. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii