Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

39 de dosare penale și aproape 7.000 de sancțiuni, rezultatul actiunilor-fulger de ieri ale polițiștilor rutieri

ro

02 Jul, 2016 11:09 1523 Marime text
39 de dosare penale și peste 6.800 de sancțiuni contravenționale - acesta este rezultatul actiunilor-fulger de ieri ale polițiștilor rutieri. În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, pe parcursul a patru ore, doua dimineata și două după-amiaza, cei 1.168 de polițiști angrenaţi în acţiune au aplicat 6.803 sancțiuni contravenționale, dintre care 6.452 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților, au fost reținute 285 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări a prevederilor legale (defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau asigurare, etc.) și imobilizate 20 de vehicule pentru diferite abateri grave.

De asemenea, polițiștii au constatat săvârșirea a 39 de infracțiuni prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În această perioadă, Poliția Română va intensifica acțiunile în trafic, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă bucurați de zilele de vară în siguranță. 

Exemple:

IAŞI: A fost depistat un conducător auto, în timp ce conducea un microbuz de 16+1 locuri, fără a deține licență. S-a aplicat sancțiune contravențională conform art. 3, pct. 5 din HG nr. 69/2012 și imobilizarea vehiculului.

SUCEAVA: A fost depistat un autovehicul de transport persoane cu o capacitate de 12 locuri, în timp ce transporta 27 de persoane.

ALBA: A fost depistat un autovehicul mixt cu o capacitate de 12 locuri, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

BUZĂU - A fost depistat un autovehicul ce efectuat transport de persoane, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

SATU MARE - A fost depistat un autobuz ce efectua transport de persoane, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

BRAȘOV - A fost depistat un autovehicul ce efectuat transport de persoane prin curse regulate, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

TIMIȘ - A fost depistat un autobuz ce efectua transport de persoane, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii