Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraudă la Bacalaureat 18 profesori au fost dați afară

ro

13 Aug, 2015 16:53 1629 Marime text
 
Zeci de profesori din Timiş şi Bihor, care au participat la examenul de Bacalaureat 2015, au fost cercetaţi disciplinar. În urma controlului, 18 profesori din cele două judeţe au fost concediaţi, în timp ce alte cadre didactice s-au ales cu diminuarea salariului sau doar cu avertisment.
 
„Sunt abateri de la metodologia de organizare a examenului de bacalaureat, suficient de grave pentru a propune desfacerea contractului de muncă pentru nouă colegi în judeţul Timiş şi pentru nouă colegi în judeţul Bihor. Decizia a fost luată, joi, în judeţul Bihor, iar în judeţul Timiş a fost luată de câteva zile", a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, la România TV.

Alţi profesori au fost sancţionaţi cu reduceri salariale. În Bihor, 11 cadre didactice au fost sancţionate cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de şase luni, două cadre didactice, cu diminuarea salariului de bază pentru o perioadă de trei luni şi cinci cadre didactice cu diminuarea salariului cu 10% pentru trei luni. Un profesor a primit avertisment.
 
Dintre profesorii din Timiş cercetaţi disciplinar, doar 15 au scăpat de sancţiuni. Pentru majoritatea dintre ei, comisia a decis că fapta pentru care au fost cercetaţi nu constituie abatere disciplinară, însă au fost şi câţiva profesori care nu au putut fi cercetaţi, aflându-se în concediu. Pentru ei, comisia urmează să se întrunească la o dată ulterioară.

Alţi 18 profesori au fost sancţionaţi de consiliu cu observaţie scrisă sau cu diminuarea salariului de bază cu 10% sau 15% pentru o perioadă de trei sau chiar şase luni.


Sursa: România TV
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii