De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
01:16 24 02 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sondaj de opinie Consideraţi că este corect amplasat sensul giratoriu de pe DN 2A din dreptul Aeroportului Mihail Kogălniceanu?

ro

13 Feb, 2017 00:00 11689 Marime text
La finele anului trecut, pe DN 2A, între Ovidiu şi Hârşova, în dreptul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, a apărut un sens giratoriu. La nici trei luni de la inaugurare, acesta le dă de furcă serios şoferilor care circulă pe ruta respectivă, nu de puţine ori aici fiind înregistrate accidente rutiere, cel mai recent având loc chiar săptămâna trecută, când o persoană a fost rănită.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data de 19 Februarie 2017 


 De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la tema propusă, dar şi să ne semnalaţi dacă v-aţi confruntat cu situaţii neplăcute din cauza acestui sens giratoriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Nicu 15 Feb, 2017 03:44 Este aruncat în camp aiurea si nu are. Nici o logica acolo
 • Localnic 14 Feb, 2017 13:03 Pãrerea mea este cã trebuie semnalizat mai bine cu indicatoare din ambele sensuri,pe timp de noapte iluminat mai intens...continuat iluminatul prin stâlpi atît înainte de sens cât si dupã sensul giratoriu...și șoferii sã fie mai atenti sa nu goneascã cu vitezã...au limitã de vitezã dar nu o respectã.
 • Diana 14 Feb, 2017 12:36 Zilnic trec pe acolo ( dus-intors) ...numai incidente vad din cauza proastei amplasari si a felului in care se obtureaza o jumatate de banda la un moment dat. Cand vii in viteza dinspre kogalniceanu- cta te poti duce in camp cand intri in giratoriu:))))
 • Sofer 13 Feb, 2017 22:00 Cel mai prost sens giratoriu din cate am intalnit in toata tara. Nu exista altceva mai prost pe sosele. Nu e semnalizat pentru timp de noapte si ceata si daca nu esti din zona ca sa sti cum sta tteaba si vi dinspre Constanta, ai toate sansele sa faci accident.
 • Locatar 13 Feb, 2017 21:26 Ffffffff prost amplasat acest sens giratoriu !!! Cand vi dinspre Constanta chiar daca ai sau nu viteza apare deodata in fata ta !esti ca intr un carusel pana iesi!
 • Constantean 13 Feb, 2017 18:00 1.In momentul in care te deplasezi pe directira M.Kogal --> Constanta, bordura din dreapta are o forma ciudata, in loc sa fie lasat drumul drept.... el se ingusteaza spre sensul giratoriu. Nu vad logica. Chiar daca e proprietar cineva pe terenul din dreapta, bordura este de prisos in acea zona. Cu siguranta marginea din dreapta putea fi mentinuta dreapta in sensul giratoriului. 2.Cand vii dinspre Constanta spre M.Kogal, abia se zareste lumina de la sensul giratoriu, pentru ca este foarte mult deplasata fata de axul drumului. Toata zona trebuie iluminata puternic si marcaje corespunzatoare. In momentul de fata este un real pericol, chiar si pentru mine care cunosc zona. Cand sunt la volan astept sa vad din moment in moment lumina din dreapta ... din mijlocul sensului ... giratoriu... 3.Nu inteleg logica sensului giratoriu inaltat ca o insula ... are cam 1 m inaltime si nu inteleg de ce ... ca si participat la trafic mentionez ca nu pot observa autovehicului care vine din sens opus cu semnalizarea in functiunea, cum ca vrea sa intre in sens, pentru ca practic inaltimea sensului giratoriu obtureaza vizibilitatea si nu pot sa vad semnalele luminoase ale participantului la trafic care vine din sens opus. Semnalizarea o vad abia cand el efectueaza virajul in sens, moment in care esti obligat sa franezi brusc si exista posibilitatea ca cel din spatele tau sa te loveasca. Daca as fi stiut ca intra in sens, franarea mea ar fi fost progresiva. Deci inaltimea sensului giratoriu ar trebui sa fie ca cele de la METRO / VIVO din Constanta. Sa existe vizibilitatea si sa poti vedea intentia celui care vine din sens opus de la o distanta considerabila. 4.Si cam atat, sper ca am fost destul de explicit. Nu mai comentez la faptul ca sensul este dezaxat, mai mult ca sigur in partea opusa aeroportului, terenul este in proprietatea unui privat.
 • Andrei 13 Feb, 2017 17:36 Este cel mai prost sens giratoriu din zona dobrogei ....dar ce se face bun in Romania NIMIC probabil a asteptat vreun parlamentar ca oprea mai mult de 20 sec la iesirea din aeroport si i-a certat dc nu este giratoriu acolo .....sa scoata macar bordurile spre cta sau sa l scoata definitiv INCOMPETENTI
 • cetățean 13 Feb, 2017 16:40 Cine a facut asta nu a gindit ... pe un drum național unde se circula cu viteza se putea face altceva... mai uitați-vă si ce fac aia prin Germania poate o nimeriți
 • Mircea 13 Feb, 2017 16:29 Este cel mai urat sens giratoriu intalnit de mine si ma refer cand zic urat la pozitionarea lui, nu stiu ce inginer a putut sa proiecteze asa ceva, dar cred ca aceea persoana nu stie ce inseamna un sens giratoriu...,dar si mai urat decat atat pe sensul de mers dinspre Kogalniceanu spre Constanta in interiorul sensului se gaseste un fel de curba, o mare tampenie, nu am mai vazut asa ceva, ca sa nu mai vb.ca nu este nici luminat. O MARE PORCARIE !!!
 • Ion 13 Feb, 2017 16:13 Foarte prost noi cu camioanele tot timpul injuram cand trecem pe acolo
 • Localnic 13 Feb, 2017 15:09 Nu isi avea rostul acest sens.De cand a fost amplasat au aparut accidentele,pana atunci nemaifiind asa ceva in acea zona-parerea mea este ca se poate astepta cateva zeci de secunde la iesirea de la aeroport in loc sa fie acolo un loc unde apar cascadorii !