Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Consideraţi că este corect amplasat sensul giratoriu de pe DN 2A din dreptul Aeroportului Mihail Kogălniceanu?

ro

13 Feb, 2017 00:00 16324 Marime text
La finele anului trecut, pe DN 2A, între Ovidiu şi Hârşova, în dreptul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, a apărut un sens giratoriu. La nici trei luni de la inaugurare, acesta le dă de furcă serios şoferilor care circulă pe ruta respectivă, nu de puţine ori aici fiind înregistrate accidente rutiere, cel mai recent având loc chiar săptămâna trecută, când o persoană a fost rănită.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data de 19 Februarie 2017 


 De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la tema propusă, dar şi să ne semnalaţi dacă v-aţi confruntat cu situaţii neplăcute din cauza acestui sens giratoriu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 15 Feb, 2017 10:33 Pe langa cel de la M.kogalniceanu mai avem si intre Navodari si Lumina doua chiar trei sensuri giratorii inutile si prost semnalizate . :|
  • Nicu 15 Feb, 2017 03:44 Este aruncat în camp aiurea si nu are. Nici o logica acolo
  • Localnic 14 Feb, 2017 13:03 Pãrerea mea este cã trebuie semnalizat mai bine cu indicatoare din ambele sensuri,pe timp de noapte iluminat mai intens...continuat iluminatul prin stâlpi atît înainte de sens cât si dupã sensul giratoriu...și șoferii sã fie mai atenti sa nu goneascã cu vitezã...au limitã de vitezã dar nu o respectã.
  • Diana 14 Feb, 2017 12:36 Zilnic trec pe acolo ( dus-intors) ...numai incidente vad din cauza proastei amplasari si a felului in care se obtureaza o jumatate de banda la un moment dat. Cand vii in viteza dinspre kogalniceanu- cta te poti duce in camp cand intri in giratoriu:))))
  • Ionut 14 Feb, 2017 07:53 O prostie de sens giratoriu... 1) deplasat aiurea de pe axul drumului inspre aeroport 2) spre Constanta, desi au largit drumul o bucata buna, acolo se ingusteaza 3) tot pe acelasi sens, in giratoriu sunt niste borduri "estetic amplasate" dar deloc practice. Te obliga ori sa tai benzile de circulatie, ori sa faci niste manevre ilogice cu masina si imposibile pt un autotren 4) dinspre Constanta, daca vi noaptea tarziu, si nu cunosti drumul, ai sanse mari sa faci sensul prin partea stanga. 5) prost, foarte prost semnalizat. Solutie: Scoateti in Doamne iarta-ma bordurile alea puse aiurea, deplasati sensul spre axulul drumului si iluminati-l sa il vada si lumea participanta la trafic.
  • George 13 Feb, 2017 23:58 Cel provizoriu era mult mai ok decat acesta!
  • Sofer 13 Feb, 2017 22:00 Cel mai prost sens giratoriu din cate am intalnit in toata tara. Nu exista altceva mai prost pe sosele. Nu e semnalizat pentru timp de noapte si ceata si daca nu esti din zona ca sa sti cum sta tteaba si vi dinspre Constanta, ai toate sansele sa faci accident.
  • Locatar 13 Feb, 2017 21:26 Ffffffff prost amplasat acest sens giratoriu !!! Cand vi dinspre Constanta chiar daca ai sau nu viteza apare deodata in fata ta !esti ca intr un carusel pana iesi!
  • St3fun 13 Feb, 2017 20:18 Intrebarea trebuia sa fie: "Considerati ca este prost semnalizat sensul giratotiu de la intrare in Aeroportul Kogalniceanu ?" . El este util acolo, dar este prost semnalizat.
  • Romania 13 Feb, 2017 19:32 Este mult prea inalt ... si circumferinta mult prea mare ... nu vad logica ... plus ca nu este plasat macar pe centrul carosabilului .... bordura din dreapta este un adevarat pericol .. aceasta ingustand drumul in interiorul sensului este absurd .... nu inteleg dc este amplasat jumatate in aeroport :) si jumatate pe directia de mers Ovidiu - M. Kogalniceanu :)
  • Cosmin 13 Feb, 2017 18:52 De ce nu se practica sistemul de constructie pt sensurile giratorii cum au facut si americanii in unitatea din Mihail Kogalniceanu. Pur si simplu un cerc desenat pe asfalt.
  • Constantean 13 Feb, 2017 18:00 1.In momentul in care te deplasezi pe directira M.Kogal --> Constanta, bordura din dreapta are o forma ciudata, in loc sa fie lasat drumul drept.... el se ingusteaza spre sensul giratoriu. Nu vad logica. Chiar daca e proprietar cineva pe terenul din dreapta, bordura este de prisos in acea zona. Cu siguranta marginea din dreapta putea fi mentinuta dreapta in sensul giratoriului. 2.Cand vii dinspre Constanta spre M.Kogal, abia se zareste lumina de la sensul giratoriu, pentru ca este foarte mult deplasata fata de axul drumului. Toata zona trebuie iluminata puternic si marcaje corespunzatoare. In momentul de fata este un real pericol, chiar si pentru mine care cunosc zona. Cand sunt la volan astept sa vad din moment in moment lumina din dreapta ... din mijlocul sensului ... giratoriu... 3.Nu inteleg logica sensului giratoriu inaltat ca o insula ... are cam 1 m inaltime si nu inteleg de ce ... ca si participat la trafic mentionez ca nu pot observa autovehicului care vine din sens opus cu semnalizarea in functiunea, cum ca vrea sa intre in sens, pentru ca practic inaltimea sensului giratoriu obtureaza vizibilitatea si nu pot sa vad semnalele luminoase ale participantului la trafic care vine din sens opus. Semnalizarea o vad abia cand el efectueaza virajul in sens, moment in care esti obligat sa franezi brusc si exista posibilitatea ca cel din spatele tau sa te loveasca. Daca as fi stiut ca intra in sens, franarea mea ar fi fost progresiva. Deci inaltimea sensului giratoriu ar trebui sa fie ca cele de la METRO / VIVO din Constanta. Sa existe vizibilitatea si sa poti vedea intentia celui care vine din sens opus de la o distanta considerabila. 4.Si cam atat, sper ca am fost destul de explicit. Nu mai comentez la faptul ca sensul este dezaxat, mai mult ca sigur in partea opusa aeroportului, terenul este in proprietatea unui privat.
  • Andrei 13 Feb, 2017 17:36 Este cel mai prost sens giratoriu din zona dobrogei ....dar ce se face bun in Romania NIMIC probabil a asteptat vreun parlamentar ca oprea mai mult de 20 sec la iesirea din aeroport si i-a certat dc nu este giratoriu acolo .....sa scoata macar bordurile spre cta sau sa l scoata definitiv INCOMPETENTI
  • cetățean 13 Feb, 2017 16:40 Cine a facut asta nu a gindit ... pe un drum național unde se circula cu viteza se putea face altceva... mai uitați-vă si ce fac aia prin Germania poate o nimeriți
  • Mircea 13 Feb, 2017 16:29 Este cel mai urat sens giratoriu intalnit de mine si ma refer cand zic urat la pozitionarea lui, nu stiu ce inginer a putut sa proiecteze asa ceva, dar cred ca aceea persoana nu stie ce inseamna un sens giratoriu...,dar si mai urat decat atat pe sensul de mers dinspre Kogalniceanu spre Constanta in interiorul sensului se gaseste un fel de curba, o mare tampenie, nu am mai vazut asa ceva, ca sa nu mai vb.ca nu este nici luminat. O MARE PORCARIE !!!
  • Ion 13 Feb, 2017 16:13 Foarte prost noi cu camioanele tot timpul injuram cand trecem pe acolo
  • Crysty 13 Feb, 2017 16:11 Este facut foarte rau mai ales noi cu camioanele trebuie sa intram pe banda doi sa tinem directia inainte deoarece pe prima banda nu se poate incadra camionul ...in concluzie foarte prost este situat ....
  • x 13 Feb, 2017 15:52 Nu este formulat corect sondajul. Problema nu este amplasarea , in sine, problema este semnalizarea necorespunzatoare. Cei de la CNADR (sau cum se numesc) ar trebui sa semnalizese prin diferite modalitati (marcaje, semne luminoase , denivelari sau insulite ,etc. etc. ) . Cand amplasezi un asemenea sens giratoriu , in mijlocul a 4 benzi ... trebuie sa il faci cat mai vizibil . Pe vreme de iarna, ceata si umezeala pe sosea ... se pot intampla multe tragedii. Asteptam sa moara cineva ?
  • hanghicel liliana 13 Feb, 2017 15:51 Domnilor de la CNADR, daca tot l-ati facut, iluminati-l foarte bine , caci noaptea nu se vede .
  • Nicu 13 Feb, 2017 15:30 Este necesar acel sens giratoriu avand in vedere faptul ca facilteaza intrarea si iesirea din aeroport. Problema este ca acesta nu este semnalizat corespunzator si se afla situat pe un drum national european unde se ruleaza cu viteza mare iar atunci cand vizibilitatea este redusa datorita conditiilor meteo acesta ese foarte periculos. Solutia ar fi o iesire cu banda suplimentara de decelerare dinspre Celsy ca pe autostrada iar intrarea dinspre M. Kogalniceanu sa se faca printr-un pasaj subteran dar din pacate nu sunt bani pentru asa ceva.
  • Traian Preduț 13 Feb, 2017 15:17 Pe lângă faptul că este ciudat, NU este semnalizat! Eu trec zilnic prin el și nu mă pot obișnui. Seara când mă întorc din Constanța, reduc viteza cu mult înainte cam la 40 hm/h așteptând să mă surprindă la un moment dat, că efectiv nu se vede. Pentru cei care nu stiu de existenta lui, nu este altceva decât o capcana!
  • Localnic 13 Feb, 2017 15:09 Nu isi avea rostul acest sens.De cand a fost amplasat au aparut accidentele,pana atunci nemaifiind asa ceva in acea zona-parerea mea este ca se poate astepta cateva zeci de secunde la iesirea de la aeroport in loc sa fie acolo un loc unde apar cascadorii !
  • mario 13 Feb, 2017 14:57 incadrarea dinspre kog este ff proasta noaptea ori urci pe el ori o iei pe camp.
  • Alexandra 13 Feb, 2017 14:43 Nu era necesar acest sens giratoriu! Iar daca tot l-au facut sa-l ilumineze!!! E de tot rahatul!!!
  • Valentina 13 Feb, 2017 14:37 Cred ca bordurile realizate pe sesul de mers spre Constanta sunt un real pericol. De ce nu au lasat util tot spatiul existent?
  • DAN MUNTEANU 13 Feb, 2017 14:29 Cam acum un an, un autovehicul al americanilor a iesit din PECO. Dinspre Ovidiu a venit un TIR cu peste 80km/h desi intrase in localitate. S-a lasat cu morti !
  • Traian 13 Feb, 2017 14:00 Poate fi foarte necesar insa felul amatoritic in care e facut poate pune probleme celor din trafic.Lipsesc marcajele si important luminile de atentionare
  • fara nume 13 Feb, 2017 13:47 E facut aiurea de tot cand vii dinspre M.Kog se ingusteaza foarte rau este gandit aiurea
  • Mihai 13 Feb, 2017 13:38 O mizerie de sens. Acolo mi am facut masina praf. Nesemnalizat corect. Facut anapoda. Nu stiu la ce so fi gândit cand lau facut
  • Iorgu Marinela 13 Feb, 2017 13:33 Consider ca este periculos ,in special pentru cei care nu cunoasc zona.
  • Bogdan 13 Feb, 2017 13:16 Nu se poate spune daca este corect amplasat sau nu , problema este ca nu e semnalixat corespunzator, pentru ca este in afara localitatii si acesta trebuie semnalizat cu mult inainte de a ajunge la el
  • Corneliu 13 Feb, 2017 13:12 O mizerie contra bunului simt.