Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia primarului Făgădău Opt din zece constănţeni sunt nemulţumiţi de acţiunile de dezinsecţie

ro

11 Jul, 2016 00:00 3016 Marime text
 

Peste două milioane de lei încasează, doar în acest an, firma Allchim Co SRL pentru acţiunile de dezinsecţie şi deratizare. În 2009, municipalitatea concesiona acest serviciu pentru Constanţa şi staţiunea Mamaia pe o perioadă nu mai mică de 25 de ani. Perioada de derulare a contractului „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa“, în valoare de 43.084.626,50 de lei fără TVA, a fost ulterior micşorată, astfel că se va încheia în decembrie 2017.
 
Nemulţumirile la adresa Primăriei şi a firmei care se ocupă de dezinsecţie nu au contenit să apară, oamenii fiind exasperaţi de ţânţarii care nu le dădeau pace în spaţiul public. Deşi acţiunea de dezinsecţie a început încă de pe 22 iunie, abia de săptămâna trecută lucrătorii au început să îşi facă datoria mai cu sârg. Dar rezultatele încă se lasă aşteptate.


 
Pentru că, recent, programul acţiunilor de dezinsecţie a fost ajustat de Primărie şi întrucât însăşi municipalitatea din Constanţa cere un feedback de la constănţeni („Vreau să-i rog pe constănţeni să ne semnaleze eficienţa acestor acţiuni de dezinsecţie la numărul de telefon 0241.55.00.55 şi îi asigur că municipalitatea va scădea cât mai mult disconfortul“, declara Decebal Făgădău, în contextul unei conferinţe de presă), cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie prin care întrebam constănţenii dacă sunt mulţumiţi de cum decurg acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa.
 
Peste 300 de cetăţeni au dat curs sondajului nostru. 80% dintre cei care răspuns întrebării noastre spun că nu sunt mulţumiţi de acţiunile de dezinsecţie din Constanţa. Doar 14% dintre cetăţeni sunt satisfăcuţi de serviciile prestate de Allchim Co SRL, în vreme ce 6% dintre cetăţeni nu au fost interesaţi de acest subiect.
 
De asemenea, i-am rugat pe cititori să ne spună, punctual, ce anume îi nemulţumeşte.  Iată mai jos comentariile primite prin intermediul reţelei Facebook.
 
Ionik Ioana: „Nuuuuuuuuuuuuu sunt mulţumită, au stropit în văzduh, în loc să stropească pe gardul viu şi copaci, asta e dezinsecţie? E bătaie de joc! Suntem atacaţi seara de muşte, care stau lipite de piele, purici şi urechelniţe, de musculiţe ce să mai zic...“
 
Ciobanu Carmen Carmen: „Nuu. Sunt ţânţari în continuare. Minciuni cu dezinsecţia.“
Zoe Zoica: „Dau cu apă, e mai ieftină!“
 
Teodoru Alin: „Oare se da cu soluţie pentru ţânţari? Este destul de scumpă sau cu apă, că este ieftina?“
 
De asemenea mai mulţi cititori ne-au lăsat comentarii şi la articol, aducând în actualitate şi altă problemă: puricii.
 
Irimia: „Cu puricii cum facem ? E plin în zona Far, pe 1 Mai“.
 
Andreea: „Dezinsecţia pe strada Corbului nr. 1 s-a făcut la ora 1.30, cred că s-a dorit o trezire a oamenilor şi a animalelor, pentru că nu pot numi dezinsecţie ce a făcut angajatul însărcinat cu acest lucru, mai exact, în loc să stropească gardurile vii care erau în stânga şi în dreapta lui, iarba, acesta a preferat maşinile parcate“, au apreciat constănţenii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii