Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sângele pământului Secretul berii tracilor

ro

24 Oct, 2012 01:00 2334 Marime text
descopera_1.jpgDe obicei, berea este o băutură preferată mai ales de populaţia masculină şi asociată cu evenimentele sportive, ieşirile la iarbă verde sau în general voia bună şi petrecerile. Poate tocmai de aceea, pentru mulţi dintre noi, istoria berii nu pare a fi un subiect de studiu prea serios. Totuşi, o astfel de percepţie a berii reprezintă o perspectivă limitată asupra istoriei, căci berea ca aliment a avut şi conţinuă să aibă un rol social foarte important în viaţa de zi cu zi.

Pe continentul nostru, au existat multe popoare consumatoare de bere încă din antichitate. Cei mai vestiţi dintre vecini, par a fi de departe tracii care, împreună cu frigienii, au fost descrişi de poetul grec, Arhiloh, drept popoare care „beau berea printr-un tub".

Ca mai toate populaţiile originare din zonele cuprinse între Munţii Balcani şi Rodopi, tracii erau descrişi de către scriitorii clasici drept oameni primitivi şi războinici, adevăraţi barbari. Primitivismul lor aparent poate fi atribuit, măcar parţial, faptului că, până la venirea romanilor, tracii nu se adunau pentru a forma comunităţi stabile precum oraşele.

Cititi articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii