Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O teapa numita EFG Retail Services

ro

08 Feb, 2010 00:15 25787 Marime text
euroline.jpgSă tot fi trecut anul de cînd tot intenţionez să scriu despre cardurile de credit EFG Retail Services. Îi ştiţi, sînt ăia care au acelaşi logo ca BancPost şi pe care îi găsiţi ca furnizori de credite în diverse magazine precum Altex, Media Galaxy etc.

Pe scurt, povestea e cam aşa: cineva şi-a luat, dintr-un Media Galaxy, nişte produse electronice în rate. Pe factura lunară, minimum de plată: 120 de lei. Toate bune şi frumoase, două-trei rate întîrziate cu cîteva zile, după un an, suma de returnat era mai mare decît suma împrumutată cu vreo 200 de lei. Vorbim de vreo 4.500 de lei, să fim înţeleşi.

Cum a decurs discuţia în Media Galaxy? "Ah, puteţi lua în rate, nici o problemă. Vă facem un card, comisionele-s mici, într-un an terminaţi de plătit". Se adresează, desigur, întrebările legate de dobînzi şi alte comisioane. Răspunsul, pe măsura primului: "Păi e un comision de 50 de lei de emitere a cardului, un comision lunar de 5 lei, iar dobînda e de 20%, scăpaţi repede de credit".

După vreun an de zile de plătit rate, cu ochii căscaţi în factură şi cu nelămurirea cît China - "Cum adică plătesc un an şi tre' să dau înapoi mai mult decît am luat?" - , se trag concluziile: dobînda este, de fapt, de vreo 35%, iar comisionul lunar de administrare a contului este de nu mai puţin de 90 de lei pe lună!

Cam aşa se procedează, în caz că nu ştiaţi şi vă bătea vreun gînd să vă luaţi vreo ceva în rate cu vreun card EFG Retail Services. Ce încredere poţi să mai ai în EFG sau în Bancpost după o asemenea ţeapă? A mai păţit cineva ceva similar cu cardul EFG? Aştept detalii.

PS: Să nu vă aşteptaţi să găsiţi toate informaţiile pe site-ul EFG Retail Services. N-o să se întîmple.

Sursa: subiectiv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ovi 13 Aug, 2014 16:11 Am facut reclamatie la opc iar dupa o luna am primit un plic de la erb cum ca s-a anulat toata datoria. Dupa 6 ani, am scapat. Datoria era de 1800, in 7 ani am platit 5000 si am zis pana aici. Opc-ul mi-a rezolvat problema intr-o luna. Fara bani, fara avocati, fara nimic. Succes. Pentru reclamatie la opc va trebuie: copie dupa buletin, contractul de la erb si desfasuratorul platilor pe care il solicitati tot de la erb. Cand aveti acestea 3, le pune-ti la un loc intr-un pdf si apoi trimis mail la opc bucuresti. Intrati pe www.anpc.ro sunati la acel numar din 4 cifre si cereti numarul de la opc bucuresti. Din momentul in care ati primit numar de inregistrare pentru reclamatie de la opc, va recomand sa nu mai dati nici un ban la erb si sa asteptati raspuns de la opc. Primul plic in posta va fi cu o scrisoare de la erb prin care o sa va anuleze toata datoria. E-mailul meu este ovidiu.lascu@yahoo.com astept mailurile voastre in care sa-mi spuneti ca ati scapat de erb :)
  • GRUITA 25 Feb, 2013 19:53 Va salut,am citit toate comentarile dumnevoastra,aceiasi problema o am si eu cu EFG-ul,m au executat silit,am proces deschis impotriva lor,cerere de anulare pt propirea pe salar in martie am infatisarea la judecatoria Timisoara,va rog daca a castigat cineva in instanat cu EFG ul sa imi trimiteti si mie pe mail decizia Curtii Judecatoresti, ca e foarte important ca avoacta mea sa arate judecatoarei ca au mai fost cazuri castigate in instanat,credibilitatea si sansele de castig ar fi mai mari pt mine daca as avea aceste documente.Adresa de mail este: mc_ili7@yahoo.com Va multumesc,
  • Razvan 21 Feb, 2012 22:13 Dragii mei , ce scrieti voi aici nu-i nimic. 'Ascultati la mine' : Am cumparat de la iei produse in valoare de 1800 lei , am platit ca un tampit 7 ani pana am ajuns la suma de 5100 , si pentru niste zile de intarziere tot mai am sa le dau 4300 lei !!! A-TI POMENIT ASA CEVA ??/ M-am tot luat dupa gura sotiei si am platit , ca de asa trebuie , daca am intarziat o saptamana , asa ne trebuie , si da-i si plateste si da-i si pune bani pe card si tot dator sunt. Pana intr-o zi cand nu am mai vrut sa platesc si a inceput calvarul. 100 telefoane zilnic, toti vecinii sunati , toti cei cu numele de familie ca al meu sunati , postasul venea saracul din 2 in 2 zile cu plicurile ... offff MAMA !!! Intamplator am ajuns intr-o sala de judecata la o instanta civila ca martor la un accident si SURPRIZA !! Am asistat la 3 procese ale EFG cu rai platnici. Am asteptat pana la sfarsit , am intrat in vorba cu pagubitii , le-am spus oful meu si le-am cerut nr de telefon. Am tinut legatura cu ei si CULMEA toti au castigat procesele cu acesti mafioti cu acte in regula. M-am dus direct la un avocat recomandat de unul dintre acestia , am vb cu el si mi-a spus ca de voi ajunge in instanta sigur castig !!!! DECI daca toata lumea stie de acesti HOTI de ce nu face nimeni nimic mi-am zis eu ?!?! Problema dragilor stiti care este?!?! Noi suntem cei care nu facem nimic. Ia sa ne strangem cativa de aici , sa ne angajam un avocat bun , sa-i hartuim un pic , sa MEDIATIZAM totul pe net , presa , tv , facem si noi o greva foamei o zi , vine presa si tv-urile si sa vedeti voi cum imediat cei de la putere iau masuri , ca de doar au si ei nevoie de alegatori , CINSTITI ca noi , ca de banii de la EFG pentru campanii electorale nu cred ca vor mai beneficia !!!
  • ion ion 03 Sep, 2011 12:28 Este f interesanta politica acestei banci de renume mondial care are ,, un creier ,, in Luxembourg ,, care duce o politica agresiva de jupuire pe viu a tuturor romanilor si nu numai , iar BNR sta linistita si observa cum romanii se dau de ceasul mortii poate , pentru a plati spre domeniul infinitului o amarata de rata care creste in progresie aritmetica . Camataria , caci aceasta este politica acestei firme de prestigiu in ale jupuielii , nu este pedepsita de nimeni , de ce oare ? Stau si ma intreb de ce statul roman sau,, rrom ,, ( asta la cum tine la cetatenii sai ) a aprobat legea camatariei , culmea , doar pentru persoane fizice , care de fapt acele persoane fizice , sunt de alta etnie , prea putini romani ci mai mult...rromi , nu-i asa ? Dar sa nu uitam ca adevaratii camatari , aici in TARA-NIMANUI sunt aceste concernuri straine carora BNR le ureaza bun-venit si impotriva carora nu ia nici o masura . Unul din acesti camatari cu acte in regula fiind si firma mai sus amintita , ce avem de facut ? Chiar am fost condamnati la exterminare prin saracie si sclavie pe viata noi si urmasii urmasilor nostri si nu stim ??? ROMANAIA ...TREZESTE-TE
  • deadyll 31 Jul, 2011 15:46 Am platin 50000Lei factura intarziata de 2 zile ce e asta ma daca nu platesc imi iei casa ... ce ..
  • anamariascj 02 Jun, 2011 20:21 Eu nu am mai platit nimik din 2009.Acum primesc instiintari de executare silita.Nu am casa pe numele meu sau masina.nimk.Dar cred ca ma poate afecta la cardul de salariu.Imi pot face popriri?A mai patit cineva asta?Conform contr.artrebui sa ma dea in judecata.Va rog sa imi spuneti si mie daca stiti ceva despre aceste popriri sa stiu la ce sa ma astept. Mult succes.
  • sebi 02 May, 2011 14:07 L-a executat pe cineva pana acuma?,
  • sebi 02 May, 2011 14:05 sunt niste gunoaie cu g mare GGG............nesimtitii si hotii mami lor
  • JOHNNY 10 Apr, 2011 18:37 Marinele sa te duci de pe unde ai iesit sa dea dumnezeu sa ti se intample si tie ce am patit noi poate esti norocosul cu pata in frunte si noi nu stim insa nu veni tu cu texte de doi lei ...... esti singurul de aici la ce te-ai bagat si tu in seama ca chilotii lu bunica in c.r
  • mircea-botosani 08 Apr, 2011 12:20 eu am cadul de 4 ani , mi-a expirat si nu le mai platesc nimic, iar plicurile care vin acasa le trimit retur. sunt niste hoti, m-am trezit cam tarziu,cred ca le-am platit produsul de 4 ori
  • JOHNNY 31 Mar, 2011 10:59 salutare si eu sunt unul dintre tepuiti si chiar am de gand sa ma judec cu ei pana la ultimul banut insa lor nu la mai dau nimic sunt camatari sarlatanii si a.s.m. va alatur voua si merg cu voi pana la capat nu mai platiti absolut nimic la EFG pt ca din asta traiesc ei iar in privinta lui MARINEL e unu deal lor nu vedeti ca e singurul dintre milioanele de tepuiti ce naiba de pe ce planeta e el si noi nu stim?
  • musi 23 Mar, 2011 20:09 nu stiu ce sa mai zic... eu am luat un frigider de la altex si plateam cu card euroline la banc post si nu am avut probleme si chiar mi-am inchis contul trimitandu-le copie de pe buletin si cerere de inchidere cont... ei au incercat tot felul de variante cu rate fara dobanda , suma mare de descoperire cont dar eu nu am vrut nimic am platit exact cat era rata nu minimul de plata . si am scapat fericit pana la urma ...
  • Laura 06 Mar, 2011 14:13 buna. Puteti sa-mi spuneti si mie ce card ar fi cel mai bun pt rate?
  • andreea 16 Feb, 2011 13:15 .....toate aceste mesaje m-au lasat cu gura cascata,am aproape o luna de cand am luat niste produse in rate de la baumax si bineinteles ca am primit si un card euroline pe care lam folosit pana acum si am avut numai probleme de cate ori am incercat sa achit cate ceva cu acesta.sper sa nu intampin ce ati intampinat voi pana acuma ,desi...din ce am citit ma astept la asa ceva.deja regret ..:)
  • jan 16 Feb, 2011 12:03 http://www.petitieonline.ro/petitie-p43507046.html
  • COICIU 09 Feb, 2011 10:31 BUNA ZIUA. SI EU AM PATIT LA FEL DE LA O SUMA DE 1100 RON AM AJUNS SA AM 4500 RON. NISTE NESIMTITI. SA NU FACA NIMENI PROSTIA SA FACA CARD LA EI. PLATESC DE UN AN DE ZILE CATE 300 RON PE LUNA SI SUMMA NU SCADE DELOC. ANIMALE
  • alin 31 Jan, 2011 18:57 niste nenorociti de tepari EFG-ul asta sa nu mai aud de numele lor in veci
  • miki 31 Jan, 2011 13:10 buna ziua da si eu am luat un laptop,am platit 39 de milioane si mai am inca 80 milioane de platit am primit executare silita ce dracului sa execute contractul nu l am semnat eu CAMATARI IN TOATA REGULA fac bani dupa penalitati la penalitati
  • piciu 27 Jan, 2011 15:09 Am facut si eu o afacere cu EFG de crapa pietrele ca si afara mai precis am cumparat un TV ( LCD) in rate in 2008 cu 18 mil pe vremea aceea de la ALTEX. Mi-au acordat un credit de 2100 (21 mil) din care am folosit 18 pt Tv si de atunci tot platesc ca fraieru (pt ca sunt om cinstit) de sau adunat acum vreo 29 mil si mai am de dat vreo 3 mil. Lectie de invatat pt alti .
  • IOANA 12 Jan, 2011 14:24 si sotul meu se numara printre tepuiti. Pt niste produse in valoare de 1800 de ron luate in 2005, a platit 5600 de ron si mai are de platit 6000 de ron.Ii clar ca Marinel ii de-a lor pt ca e printre putinii multumiti.Ce crezi Marinel draga , ca toti suntem drogati, nebuni sau ce?
  • costy 08 Dec, 2010 17:00 hotii ma suna non stop nu glumesc te ameninta cu le vinelor la gura ai luat nu ne intereseaza [efg] platesti Au o factura ii avantajeaza doar pe iei [efg] Am platit minim de plata dar am platit cu intarzier si penalizare am platit totusi .FACTURA LOR CHIAR FACE BANI [MA REFER LA MINIM DE PLATA SI TOTAL PLATA ] ESTE GANDITA BINE DACA NUTI DAI SEAMA LA TIMP. sunt njste hoti .
  • tommy 26 Nov, 2010 18:39 e cea mai mare pacaleala efg-ul asta, euroline-ul sau ce dracu o fi! asm luat de la altex acum 3 ani produse in valoare de 2800 lei, mi s-a spus atunci ca prin intermediul cardului euroline voi plati lunar timp de 3 ani o rata in valoare de 3,5% din sma produselor i atat. dupe ceva timp am aflat ca de fapt minimul de plata este comisionul lor! in conditiile in care au fost multe luni in care am platit 120, 150 sau chiar 200 de lei, acum, dupa 3 ani de zile imi apare ca mai am de plata 2440 lei!!!!!!! pai eu in 3 ani am platit mai mult de 4000 de lei! ce imi fac daca refuz sa mai platesc?!?! eu nu mai vreau sa platesc,gata, mi-a ajuns!!!!!!!
  • MaraV 17 Nov, 2010 21:37 Dacă ne atacăm unii pe alţii nu rezolvăm nimic. Este cineva care ne poate spune concret ce e de făcut? Eu le-am cerut doc. care spre mirarea mea mi-au fost trimise. Le-am studiat şi asa cum stiam eu n-am semnat nimic cu ei,dar am constat că a semnat cineva. :-D . Am făcut sesisare la ANPC şi aştept raspuns. De la 837 ron(2005), am ajuns la 3600 ron(2010). Ce fac mai departe? Un proces colectiv?
  • fara nume 18 Oct, 2010 16:35 Frate daca nu cititi cand semnati un contract sunte-ti buni de plata.Oricum sunt sigur ca habar nu aveti sa folositi un card de cumparaturi.
  • corina 11 Oct, 2010 19:19 Imi este greata cand aud EFG.M-am saturat de aceasta institutie,linie de creditare sau ce mama naibii o fi.Sunt cei mai mari hoti,cei mai mari nemernici din univers,toata lumea ii reclama,daca scrii pe Google 'EFG', ti se deschid infinite pagini cu plangeri,reclamatii si alte chestii anti aceasta enorma'caracatita' care si-a intins tentaculele peste tot.Toata lumea se plange,toata lumea reclama dar nimeni nu ne ajuta cu nimic,absolut nimeni.Nu stiu daca are rost sa mai adaug si eu nefericita-mi relatie cu acest EFG la noianul de reclamatii ce se intind pe zeci de mii de pagini,insa trebuie sa va spun ca si eu sunt una dintre persoanele 'tepuite' de acesti sarlatani ,una dintre acele stupide persoane care a tot platit de sute de ori orice suma imi cereau prin telefon facand presiuni asupra mea pana intr-un moment in care am spus'STOP' si mi-am promis ca nu le mai dau un leu,nimic.M-am saturat de telefoanele lor de amenintare,de injurii,de chestia cu'vine executorul cu politia la dvs sa va ia bunurile...' si o gramada de rahaturi care te fac pe moment sa te pierzi cu firea si sa fugi sa le mai ingrasi conturile cu inca 200 de lei de frica sa nu ramai fara aragaz sau masina de spalat...Ne plangem in van pt ca nu se ia nici o masura,nu se face nimic.Suntem sfatuiti sa ne luam avocat si asa scapam de ei,pai daca as avea bani de avocat mi-as mai fi luat masina de spalat in rate ?Nu stiu prin ce modalitate am putea scapa de ei.Chiar acum 2 ore am fost iar sunata si amenintata ca daca nu platesc in 24 de ore 700 de lei .....o sa fie vai de viata mea.Sunt adevarati camatari nemernici .Credeti ca vom reusi sa starpim din radacini acest flagel otravitor EFG?Imi puteti trimite parerile,solutiile voastre personale pe adresa de mail si poate ne incolteste o idee mai acatari pe care intr-un final chiar o vom pune in aplicare pt eradicarea acestor nenorociti.
  • tudor 20 Sep, 2010 14:50 salut,am si eu un card de la ei pe care mi l-au suplimentat cu o suma de bani fara sa ceara acordul meu implicit o iscalitura,intrebarea e:e corect si legal acest mod a lor de incarcare a cardului fara acordul si iscalitura mea,astept un raspuns.multumiri...!!!
  • cornelya 14 Jul, 2010 10:55 dragii mei cum sa va zic dar si eu sunt o fraierita la fel ca voi.eu zic in felul urmator daca am fost fraieri pana acum haideti sa ne desteptam putin sa ne dam intalnire intr un anumit loc cum fac alcoolici anonimi si sa ne punem de acord sa punem mana de la mana sa le facem reclamatie la opc si unde se mai poate si sa i dam in judecata.e dreptul nostru
  • nebun 09 Jul, 2010 21:54 buna seara. 1 la mana.. sunt tot un hartuit telefonik. si cred ca am gasit 1 solutie pt.. tov de la EFG. cei ce suna.. REDICTIONARE. telefon pe un nr al lor.. poate vor sa comunice unul cu altul.. macar asa mai scapam de telefoanele lor.. pana vor schimba numerele.. acum 5 min am fost sunat.. de acesti… HATASI. eu din acest monent fac REDICTIONARE DE TELEFON . SPRE UN NR.. AL LOR.. DACA NU RASPUNZI… AUTOMAT SE APELEAZA UNUL PE ALTUL… DECI.. LA TREABA…… REDICTIONATI. TELEFONUL.
  • marcela 25 Jun, 2010 09:44 am achizitionat un obiect casnic de la Media Galaxi am intirziat cu platile ,am resit sa termin de platit ratela penalizari de 50 mil lei vechi ,dar acum ma suna de multe ori pe zi sa leplatesc inca 68 mil lei vechi ca atit s au adunat din iunie 2010 de cind m am hotarit sa nu le mai platesc nimic . mameninta cu executarea silita ,cu ridicarea bunurilor din casa pe motiv ca cererea pt emiterea cardului EURO Line este de fapt contract .ce ma sfatuiti cum sa procedez cu acesti excroci?
  • Andrei 27 May, 2010 20:16 si eu m-am tepuit cu ei. Am luat in 2005 un tv de 7 mil, am platit pana acum, mai 2010, toate ratele, adica 60 si mi-a venit factura pt rata 60/60 cu suma de 621 RON rest de plata! De fiecare data am platit mai mult decat scria in factura ca e de plata, n-am avut decat cateva intarzieri si alea de 2-3 zile nu mai mult. Dupa o socoteala simpla am descoperit ca am dat cam 22-23 mil pe un tv de 7 mil. Imi vine sa le dau foc. O sa caut contractul sa vad ce tampeni oi fi semnat acolo.
  • marry 18 May, 2010 11:09 am luat si eu un telivizor in rate am platit 3ani cite un milion pe luna el a costat 15milioane si acuma mi-a venit ca mai am de plata 20milioane nu stiu ce se intimpla nu stiu cui sa ma adresez vreau sa-i dau in judecata
  • mihai 05 May, 2010 18:26 bey Iulian,hai sa fim seriosi,nu te penalizeaza nimeni pt 1 zi! si inca ceva,poti face plata si cu nr de card la aps ,deci nu trebuia sa mergi la ghiseu. nu ti se pare ca incerci prin asta sa-ti ascunzi inconstienta.auzi...am vrut sa platesc in ultima zi a lunii,nu am mai gasit cardul,am vrut sa platesc la ghiseu si nu la aps,iar acum nu mai platesti deloc ca cica te-au penalizat pt 1zi(app stiu ca nu penalizeaza pt 1 zi pt ca eu aveam scadenta in 4 si luam salariul pe 5.am sunat la rel cl si am intrebat daca este vreo problema si mi-au zis ca nu este atata timp cat nu intarzii mai mult de 3 zile) Deci ai toate motivele sa-i dai in judecata si sa si castigi,iulian,bafta!! asta e inconstienta romanilor...
  • mihai 05 May, 2010 18:14 asta-i foarte tare,daca un client este multumit de card,si zice ca nu a vut probleme "este sigur de-al lor" Surpriza,si eu am cumparat in 12 rate si nu am platit nimic in plus fata de ceea ce trebuia. deci sunt de-al lor?
  • madutza 13 Apr, 2010 10:21 zilele trecute am sunat la "EI",relatii cu clientii si mi s-a spus ca nu e un credi de zeci de mii de euro,nu e ipotecar,nu-i nimic,deci nu au ce sa-ti faca.(NU AM GIRAT CU NIMIC) I-am luat la intrebari ce se intampla cu atatia oameni care sunt pacaliti ca si mine(colegi de pe internet)si mi sa spus ca toti au sume mici,ca eu nu sunt ca ei,adica eu sunt mai proasta si trebuie sa platesc.Am avut si alte carduri de la diferite banci dar nu am patit asa ceva.Fratilor va spun sincer ca toate creditele vechi de la eisunt varza.Cu toate ca noi romanii,fricosi din fire tot ne lasam pacaliti de ei.Si de bine de rau tot platesti,chiar daca nu ai ce manca,chiar daca nu ai tot faci cumva sa platesi.Asta e ROMANIA cu hoti si pacaliti
  • Pupeteer 10 Apr, 2010 01:10 In primul rand: cei ce reclama sistemul,daca nu sunteti in stare sa va informati, da-ti-va cate o palma si stati jos.Asa va trebuie cand vi se pune un card in mana si ti se pare ca e o jucarie. Pentru ceilalti,un card gen euroline sau promptactiv e la fel de obisnuit ca al orice alt ifn, are comisioane mari da, si penalizari, dar numai dc esti ca prima categorie enuntata mai sus si nu stii ce inseamna sa iti ceara sa iti plateti datoriile la timp si corect. Eu am card de 4 ani, il folosesc ptr retrageri am avut si rate le-amt terminat la termen, cei care urla si se bat in piept ca sunt furati, vai de soarta voastra, imprumutati-va la badea Ghita peste drum dc nu stiti sa v dramuiti. Ps. Ce contract vreti fratilor pentru un credit luat CU BULETINUL?!?! s-ar mai numi cu buletin dc era cu un maldar de hartii si contracte?
  • madutza 09 Apr, 2010 18:38 in mod normal nu au cum sa te execute silit,eu am de plata 5600ron si am vorbit cu un jurist,ma pus sa inchid telefonul ca sa nu ma mai streseze si sa nu ma mai cert cu ei.Platesc de 5 ani o gramada de bani pt o rapciuga de calculator care s-a stricat la o luna de la cumparare.Banuiesc ca platesc de 3ori produsul reparatii(dar a fost in garantie).Nici nu sti cum sa o dai la capat cu ei
  • Alex 06 Apr, 2010 15:25 Mie mi-a venit instiintare de EXECUTARE SILITA deoarce nu am mai plati de 1 an, si se adunase vreo 7oo de ron datorie.Iar akum ca sa scap de ei trebuie sa platesc 2.660 de ron cat a fost valoarea cumparaturilor la inceput.IMI POATE SPUNE CINEVA DAK MA POT EXECUTA SILIT cei de la EFG RETAIL pentru cei 26 de milioane. Nu am garantat cu nimik(casa,masina,nimik).aSTEPT RSP CU NERABDARE
  • mdutza 30 Mar, 2010 19:29 martinele esti de-al lor,pai tu chiar crezi ca suntem drogati sau batuti in cap:)))))))))))) hai ce p...mea fraieri ne crzi fratilor credetima ca ma-u terminat cu telefoane si amenintari,eu ma cac pe ei
  • danko 30 Mar, 2010 12:16 atata pot sa zic ca cei de la EFG sant camatari domnilor mai rau ca si camatari.aveti grija fa sfatuiesc sa nu aveti de a face cu ei.......hoti la drumu mare nu am cuvinte pentru ei
  • petre 26 Feb, 2010 17:43 marinel ,dute prietene si lasa-ne ...
  • petre 24 Feb, 2010 22:13 dute marinele si ne lasa ...te rugam frumos
  • Adrian G 23 Feb, 2010 15:20 Buna tzepuitzilor.. :)), Si eu sunt unul dintre ei. Am luat in Septembrie 2005 ceva produse de la Altex cu buletinul, fara nici o adeverinta sau formular sau orice alt act in care sa dovedesti ca lucrezi undeva. Rata imi era de 85 ron, in fiecare luna pe o perioada de 40 luni. Ca tot omul contiincios mi-am platit ratele la termen aproape in intregime, pana mi-am schimbat locul de munca unde primeam salarul mai devreme fata de jobul anterior, astfel platile le-am inceput sa le fac mai devreme cu vreo 5 zile fata de platile anterioare. Timp de vreo 15 luni EFG mi-au bagat din top "nu v-ati platit ratele, aveti intarzieri de cateva luni :(". Mentionez faptul ca rata era doar de 85 ron si eu plateam lunat minim 100 ron "pt a scapa mai devreme de rate". Pe cand colo tzeapa frate!!! Imi impun sa le platesc inca vreo 4oo ron dupa ce am terminat cu creditul, :)), pentru simplu motiv ca mi-am platit anticipat ratele :)). Facem o matematica simpla, da?... Ratele pe care trebuia sa le dau celor de la EFG erau in valoare totala de 3400 ron, iar eu le-am platit peste 4000 ron, plus ca mi-au mai trimis imediat ce am terminat cu creditul inca cele 400 ron mentionate mai devreme, si inca alte comisioane pt neplata "comisioanelor lor". Ce e mai tare e faptul ca nu am nici un document de la EFG in care sa ateste faptul ca am un contract cu ei, ratele facandu-se initial in magazinul Altex. Nu era specificat nici o institutie financiar non-bancara. Deci, fara contract, fara un desfasurator primit vreodata de la Altex sau de la EFG, cum pot sa abereze faptul ca le mai trebuiesc bani...sai inca multi, foarte multi.
  • petre 15 Feb, 2010 22:53 Sunt prea multi pacaliti Citeste ce spune Legea 193 Vezi cerere de formulat catre EFG nueuroline.wordpress.com
  • irinel 11 Feb, 2010 13:36 am impresia marinel ca esti desigur vre-un angajat de-al or ,ca de altfel este cea mai mare tzeapa posibila acesti EFG Retail Services.
  • marinel 08 Feb, 2010 19:18 eu am un astfel de card de un an de zile si sant foarte mmultumit de el,am cumparat in rate, am scos bani, si nimic din ce scrie aici nu e adevarat, administrarea de cont este exact 4.5 lei, iar daca nu v-ati platit ratele la timp e problema d-voastra, pe extras scrie minim de plata , dar cand ati cumparat marfa vi s-a spus care e rata, iar daca dv n-ati avut bani si ati dat minimul , normal ca dobanda a crescut.