Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„100% oameni noi pentru voi” Cu ce garnitură participă PNL Constanţa la alegerile parlamentare?! (galerie foto)

ro

25 Oct, 2016 00:00 2330 Marime text
 

PNL Constanţa şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Propunerea preşedintelui Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, ca nimeni din vechea garnitură să nu mai candideze a fost pusă în practică.
 
Pe lista pentru Camera Deputaţilor găsim 100% oameni noi. Ce ştim despre candidaţii PNL puteţi afla în cele ce urmează.
 
Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Bogdan Huţucă, considerat unul dintre cei mai buni finanţişti din România. Acesta a ocupat în perioada 2005-2007 funcţia de subsecretar de stat, iar între 2007 şi 2013 a fost director executiv în cadrul ANAF Constanţa. Din 2013 şi pană în 2016 a ocupat funcţia de director general în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. 
 
Omul de afaceri Robert Boroianu ocupă următoarea poziţie pe listele liberalilor constănţeni. Antreprenor cu vastă experienţă în managementul companiilor, acesta a ocupat în perioada 2001-2012 funcţia de CEO în cadrul SC Gepeto Impex SA. Din 1.06.2013 a desfăşurat diverse activităţi de răspundere şi coordonare în cadrul CNTEE Transelectrica SA, unde a deţinut numeroase funcţii de conducere. 
   
Locul trei este ocupat de economista Ana Marcu, care şi-a construit o carieră de succes în domeniul bancar, ocupând din 2006 posturi de conducere în diverse bănci. În ceea ce priveşte cariera politică, aceasta s-a făcut remarcată, în perioada în care ocupa funcţia de consilier local, prin opoziţia dură la adresa administraţiei PSD, condusă la acea vreme de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu
 
George Niculescu, locul patru pe lista pentru Camera Deputaţilor, are 36 de ani şi este director al SC OMB Group Invest SA. De profesie jurist, acesta şi-a început activitatea politică în anul 2004 şi a ocupat diverse funcţii politice la nivel local, cea mai importantă fiind cea de consilier judeţean. De asemenea, este unul dintre cei mai mari promotori ai energiilor alternative, ocupând funcţia de director al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România. 
 
Următorul candidat pe listă este jurista Oana Florea, devenită în 2005 membru al Baroului Constanţa. La nivel politic, Florea este membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa, membru în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa şi membru în Biroul Politic Local al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. 
 
Prof. dr. Ioan Tiberiu Tofolean, următorul de pe lista pentru Camera Deputaţilor, a fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a contribuit decisiv la înfiinţarea Secţiei de Gastroenterologie din spital. 
 
Cătălin Anghel, cunoscut om de afaceri şi activist civic din Constanţa, se află pe locul 7 şi a reuşit să-şi facă deja un nume în municipiu. Acesta a clădit o afacere de succes în IT şi Business Intelligence.
Lista PNL Constanţa pentru Senat: trei cadre universitare şi un fost ministru
Lista PNL la Senat este deschisă de amiralul Vergil Chiţac. Fost candidat la funcţia de primar al Constanţei, Chiţac şi-a început activitatea profesională în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Batrân”, pe care a condus-o în calitate de rector în perioada 2010 - 2016. Pe parcursul carierei sale militare, din 2004 până în prezent, Chiţac a fost onorat cu numeroase titluri şi medalii, printre care Semnul Onorific „În Serviciul Armatei”, Ordinul „Virtutea Maritimă”, în grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General şi Emblema de Onoare a Armatei Române.
 
În plan politic, Chiţac este membru al PNL Constanţa din 2016, preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa a PNL, membru al Biroului Politic Judeţean şi membru al Comitetului Judeţean Executiv al PNL.
 
Pe locul doi în lista de candidaţi se află fostul ministru al Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii Lucia-Ana Varga, care beneficiază de o experienţă bogată în ceea ce priveşte problematica de mediu. Varga s-a remarcat prin poziţiile luate împotriva defrişărilor ilegale de pădure şi s-a luptat în Parlament pentru adoptarea unui nou Cod Silvic, care prevedea reglementări stricte şi sancţiuni pentru tăierea neraţională sau ilegală a pădurilor. De asemenea, s-a opus exploatării aurifere de la Roşia Montană.
 
Avocata Sorina Tuşa completează lista de candidaţi de pe locul 3. Născută în 1980, în Tulcea, căsătorită şi având doi copii, Sorina Tuşa a absolvit, în 2004, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, iar în 2005 a absolvit un master în Ştiinţe Penale în cadrul aceleiaşi universităţi. Activitatea politică şi-a început-o în 2006, iar între 2012 şi 2016 a fost consilier local, unde s-a remarcat printr-o opoziţie fermă faţă de administraţia PSD.
 
Inginer de navigaţie de profesie, profesorul Costel Stanca ocupă locul 4 pe lista pentru Senat. Şi-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universităţii Maritime din Constanţa, iar din 2012 este decan al Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval. Pe parcursul carierei sale profesionale, Stanca a obţinut numeroase certificate în domeniul maritim şi managementul turismului.
 
În fine, lista de candidaţi ai PNL pentru Senat este încheiată de Mihnea-Claudiu Drumea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Spiru Haret“. Drumea şi-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universităţii „Spiru Haret“. În 2007 a devenit doctor în drept în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
 
„Credem că suntem singura organizaţie din ţară care are pe aceeaşi listă pentru Senat un rector şi doi decani de la trei instituţii de învăţământ diferite“, concluzionează liberalii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii