Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 06 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Titus Corlatean despre problematica Orientului Mijlociu

ro

07 Oct, 2011 14:40 904 Marime text

Joi, 6 octombrie a.c., Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost invitat să ia cuvântul în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, Franţa).
Cu această ocazie, senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei române la APCE, a avut o intervenţie prin care a salutat acordarea, de către APCE, Consiliului Naţional Palestinian a statutului de Partener pentru Democraţie şi a trecut în revistă activitatea de până acum a Subcomisiei privind Orientul Mijlociu a APCE, pe care senatorul român o conduce, în calitate de preşedinte, menţionând, în acelaşi timp, contribuţia valoroasă a celor două delegaţii parlamentare special invitate, cea israeliană , respectiv cea palestiniană.
Parlamentarul român a lansat un apel Preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene la punerea în practică în perspectivă a unui set de măsuri pentru educarea tinerei generaţii în spiritul principiului coexistenţei paşnice a două state, Statul Israel şi cel palestinian. 
Preşedintele Mahmoud Abbas a confirmat dorinţa de a sprijini o tânără generaţie palestiniană dedicată păcii, care trebuie, însă, să se bazeze, înainte de toate, pe unitatea palestiniană.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii