Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portal oficial de turism pentru România

ro

07 Jun, 2014 12:16 2133 Marime text
Potrivit Autorității Naționale pentru Turism, România va avea până la sfârșitul anului un portal oficial de turism. El va fi construit pe platforma site-ului de promovare realizat de biroul de turism de la New York.

Țara noastră este printre singurele țări ale Uniunii Europene care nu are un site oficial de prezentare. Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu, a declarat că în momentul de față se lucrează la site-ul romania.travel, iar cel mai probabil până la sfârșitul anului va exista și un portal oficial. Reprezentanții asociației Litoral- Delta Dunării nu au fost informați în mod oficial despre acest lucru, însă consideră că un astfel de site era cu adevărat util.

„România, ca țară, deși are un brand turistic internațional, nu are până în acest moment un portal oficial. Este extrem de important, pentru că acolo îți prezinți în mod oficial țara, este o informare făcută de către instituțiile publice ale statului, nu de către noi, privații sau de agențiile noastre ori de site-urile hotelurilor noastre, sau ale agențiilor noastre de promovare, dar din păcate această informație oficială lipsește și primim destul de des critici din partea turiștilor străini care ne reproșează că nu găsesc un portal oficial din care să afle informații corecte, complete și foarte bogate despre ceea ce pot găsi în vacanța din România”, ne-a declarat Corina Martin, președinte Asociația de Promovare-Dezvoltare Litoral Delta Dunării.

În acest moment portalul este accesibil, însă se lucrează la el. Nu este pentru prima oară când oficialii promit că se va realiza un astfel de site, până acum existând doar discuții. Birourile de turism din străinătate au fost cele care s-au ocupat de realizarea portalurilor în diverse limbi. Până în momentul de față nu există un site creat de autoritățile publice din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii