Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV CS Năvodari, laboratorul campionilor

ro

12 Aug, 2014 11:49 2130 Marime text
Secția de box de la CS Năvodari a adus în vitrina clubului prima medalie de aur câștigată la nivel de seniori. Prezent la Campionatele Naționale de la Piatra Neamț, Ionuț Băluță a dominat categoria 60 de Kg și este noul campion al României. Sportivul este pregătit de antrenorul Ferodin Ablalim.Pe noul campion național de box seniori Ionuț Băluță l-am găsit în sala de box de la Năvodari, unde se pregătește alături de antrenorii Ferodin Ablalim și Marius Miron. Băluță a dominat întrecerile de la categoria 60 de Kg, la Campionatele Naționale de la Piatra Neamț și a adus primul titlul național,la nivel de seniori, din istoria clubului năvodărean. Antrenorul Ferodin Ablalim ne-a relatat istoria acestei medalii.

“Ionuț este un produs 100% al clubului din Năvodari. Practică boxul de opt ani și sperăm la performanțe internaționale și la o cooptare a lui în lotul național. Până acum, deși antrenez de 20 de ani la CS Năvodari, nu am atins titlul suprem la seniori, la campionatele naționale. Dar am avut sportivi care au atins performanța la nivel de juniori, cadeți sau tineret, care ne-au reprezentat și la campionatele europene și mondiale, cum ar fi Ciobanu Petrișor- locul III la europenele din 1998, de la Birmingham, Măgureanu Robert – participant la Mondialele din 2002 de la Zagreb, Amza Florin, Gemil Alis, etc.”, ne-a declarat Ferodin Ablalim, antrenor CS Năvodari.Sportivul său, Ionuț Băluță consideră că meciul cel mai dificil a fost cel din semifinale și are gânduri mari pentru perioada următoare.

“A fost o competiție foarte grea, dar am reușit să trec de semifinale, unde am avut un adversar foarte greu, mai înalt față de mine și care boxa cu garda inversă. În finală a fost mai ușor și am reușit să devin campion national la seniori. În perioada următoare îmi doresc să mă pregătesc foarte bine și să iau o medalie la campionatul european sau la cel mondial”, ne-a spus Ionuț Băluță, campion național la box, categoria 60 kg. În laboratorul de la Năvodari, antrenorii dobrogeni șlefuiescu migală și alți viitori performeri ai acestui sport olimpic, aflade ceva vreme, într-un declin evident pe plan național.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii