Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Au rulat în gol

ro

09 Jun, 2014 14:28 1926 Marime text
Mai mult goale decât pline, autobuzele supraetajate au fost din nou disponibile pentru turiști și constănțeni. Luni, 9 iunie, a fost ultima zi din minivacanța de Rusalii în care acestea au circulat. Îşi vor relua însă traseul la 15 iunie, odată cu deschiderea oficială a sezonului estival. Din păcate, de Rusalii, supraetajatele au fost  mai mult goale decât pline. Puținii turiști care au ales să călătorească în Constanța spun totuși că o astfel de experiență merită repetată.

“Este un mod de a te relaxa decât să mergi în căldura din autobuze și din microbuze. Eu am fost de trei ori în sejurul acesta cu supraetajatele”, ne-a spus un tânăr.
“Este frumos, pentru că putem vedea obiectivele importante. Și, în orice caz, sunt utile pe caniculă. Decât să ne înghesuim în microbuzele către Mamaia, mai bine mergem cu supraetajatele”, ne-a declarat un turist.

Șoferii cred că autobuzele supraetajate sunt mai silențioase, dar pasagerii rămân o problemă. “Mai greu est cu publicul călător, pentru că trebuie să îi urmărim de pe camerele video instalate și să fim atenți la ce fac”, ne-a spus Nicu Crângău, șofer pe un autobuz supraetajat. Dacă estimăm după numărul călătorilor s-ar părea că autobuzele au funcţionat mai mult în pagubă. E drept, reprezentanții RATC se descurcă. Ei au  închiriat Regiei din București patru astfel de autocare. Cei din București plătesc  omologilor din Constanța  o chirie lunară de aproximativ 25 000 de euro. Pe durata celor șase luni de contract, RATB va plăti aproximativ 150 000 de euro către regia constănțeană. Conform reprezentanților RATC, cele șase autobuze rămase vor fi suficiente pentru a asigura un timp de așteptare de aproximativ 30 minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii