Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 08 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Monumentul „Memorialul Eroilor”, dezvelit la Cumpăna, cu ocazia Zilei Naționale a României (galerie foto)

ro

01 Dec, 2018 11:23 2379 Marime text
În aceste momente, are loc sfințirea și dezvelirea monumentului “ Memorialul Eroilor”, amplasat în comuna Cumpăna, județul Constanța.
Evenimentul face parte din calendarul activițătilor de aniversare a Centenarului, anul 2018 fiind anul omagial al unității de credință și de neam și anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.  

Amintim că, construirea acestui monument comemorează toți eroii căzuți în Razboiul de Independenta, cele doua razboaie mondiale si razboiul pentru reintregirea tarii, beneficiind de sprijinul financiar acordat de catre Ministerul Culturii și Identității Naționale.  

Construirea monumentului “ Memorialul Eroilor” în comuna Cumpăna, reprezintă un gest de onoare și de fidelitate pentru memoria celor care s-au sacrificat față de trecutul, prezentul și viitorul nostru. 

UPDATE 8 

Ceremonia dedicată Zilei Naționale a României se va încheia cu depunerea coloanelor de flori la monumentul inaugurat în cinstea eroilor neamului, care și-au dat viața pentru țară. 

UPDATE 8 

Urmează un alt moment artistic, prezentat de un grup de chitariști. 

UPDATE 7 

Coral Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului prezintă un moment artistic.

UPDATE 6 

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a trimis un mesaj tutoror celor prezenți.

„Dragi români, astăzi este Ziua noastră Națională, zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria.

Acum 100 de ani românii au trăit emoția reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie demnă și prosperă.

Românilor, din țară și de pretutindeni, le doresc multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze și, măcar la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și de cei care s-au jertfit pentru țară.

Să fim mai buni unii cu ceilalti, să ne iubim cu adevărat țara, și cel mai important, să o apărăm pentru că este patria noastră!
 
La mulți ani, patria noastră, România!

La mulți ani, dragi români!

Cu respect și devotament, dragii mei concetățeni" a declarat Primarul  Mariana Gâju.

Monumentul a fost ridicat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, care a suportat 85 la sută din costuri. Restul banilor au venit de la Consiliul local Cumpăna. 

UPDATE 5 

Urmează un moment artistic, prezentat de artiștii Teatrului de Stat Constanța. 

UPDATE 4 

"Acest monument este o mărturie vie a recunoștintei și dragostei locuitorilor comunei Cumpăna, fațăde eroii sai. Acest eveniment va face vrednici pe voi locuitorii comunei pentru recunoștința pe care o aveti fața de eroi. Acest eveniment este o pagină scrisa de voi. Dumnezeu să vă ajute. La mulți ani Cumpăna și România" a transmis IPS  Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

UPDATE 3 

Monumentul dedicat eroilor neamului a fost dezvelit de Primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju, alături de veteranul de război, Ion Ceapă în vârstă de 101 ani.

Copii au lansat baloane colorate, în amintirea celor care și-au dat viața pentru România.

 Urmează slujba de sfințire  a monumentului eroilor.


UPDATE 2

Slujba de comemorare a eroilor este oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți.


UPDATE 1 

Ceremonia dedicată Zlei Naționale a României, organizată de Primăria Cumpăna a început.

Fanfara RAJA Constanța interpretează Imnul de stat a României.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii