Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:39 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul prefectului județului Constanța, Ioan Albu

ro

19 Nov, 2017 00:00 1009 Marime text
Ziua Dobrogei este sărbătorită pentru al treilea an în mod oficial ca urmare a adoptării Legii nr. 230 din 9 septembrie 2015 privind instituirea zilei de 14 noiembrie ca sărbătoare națională. 
 
În anul 1878, în urma Războiului de Independență, Dobrogea a revenit la teritoriul național, în ziua de 14 noiembrie 1878 fiind dată citirii proclamația către dobrogeni a Principelui României, Carol I de Hohenzollern, care consfințea preluarea de către România a administrației Dobrogei.
 
Astăzi, când sărbătorim Ziua Dobrogei, ne putem mândri cu faptul că suntem poarta răsăriteană a Europei de la Marea Neagră, spațiu care oferă un uriaș potențial de dezvoltare economică, și că suntem un adevărat model de conviețuire și încredere, pe care cu mândrie îl numim spiritul dobrogean.
 
Doresc să transmit tuturor locuitorilor Dobrogei cele mai bune gânduri, sănătate și la mulți ani!
 
Cotidianul ZIUA de Constanța publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreșteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România și a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalități din diferite domenii și reprezentanți ai instituțiilor de pe plan local și național ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmițând pentru cititorii noștri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre și mare. Rămâneți alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citește și:

ZIUA de Constanța lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanța va fi semnalul, apelul, conștiința care #sărbătorește Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei
 
#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul lui Daniel Learciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

#sărbătoreșteDobrogea : Mesajul primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău

Ti-a placut articolul?

Comentarii