Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:38 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Mariei Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară

ro

27 Nov, 2017 00:00 977 Marime text
Dobrogea, pe care am avut bucuria să o străbat de la un capăt la altul în anii de constituire a colecţiilor Muzeului de Artă Populară Constanţa, reprezintă un pământ binecuvântat.
 
Este locul în care trăiesc în bună înţelegere, alături de populaţia românească majoritară, minorităţile care şi-au pus amprenta asupra acestui tărâm prin port popular, tradiţii şi arhitectură: turci, tătari, lipoveni, greci, armeni, evrei, germani.
 
Este locul în care revii mereu cu mare drag. Mă bucur că prin cercetările de teren „Dobrogea. Studiu etnografic“, reunite în trei volume, dar şi prin revista „Arhitectura tradiţională din Dobrogea“, am reuşit să prezentăm cele mai importante aspecte din etnografia Dobrogei şi să umplem golul existent în acest domeniu pentru această provincie istorică.
 
La mulţi, Dobrogea! La mulţi ani, dobrogeni!
  
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Un episod mai puțin cunoscut din istoria Peșterii Sfântului Andrei - sfințirea din 23 iulie 1944 (galerie foto)

#citeşteDobrogea: „Metamorfoza“ Constanţei sau 150 de tradiţie şi credinţă la Marea Neagră

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul directorului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Traian Cliante

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii