Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:42 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul directorului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Traian Cliante

ro

27 Nov, 2017 00:00 1207 Marime text
Dobrogean din Rasova, iubesc acest pământ. Cu tot ce are în subsol - tezaure de mărturii ale continuităţii românilor pe aceste meleaguri, morţii noştri din cimitirele tuturor timpurile - şi cu tot ceea ce pot cuprinde ochii: Marea, Dunărea, munţii bătrâni, bogăţiile, construcţiile de tot felul şi, mai ales, oamenii aceştia deosebiţi, ai căror strămoşi s-au stabilit aici de prin toate colţurile ţării, făcând din Dobrogea ceea ce este azi. Aceasta este istoria pământului nostru dobrogean! Iar existenţa fiecăruia dintre noi este doar o picătură din secunda ei. De noi depinde însă ce lăsăm Dobrogei, căreia îi suntem atât de datori!
 
Acum 139 de ani, Dobrogea noastră revenea la Țară, la România. Ca normalitate şi ca o răsplată pentru sângele românesc care a hrănit prea multe ogoare, într-un război care ne-a adus nouă, românilor, independenţa.
 
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie sărbătoreşte Dobrogea în fiecare zi, prin descoperiri arheologice, prin prezentarea lor publicului, prin activităţile pe care le desfăşoară şi prin sădirea şi întărirea, în sufletele copiilor, ale adolescenţilor şi ale celor maturi, a sentimentului de mândrie de a fi români şi dobrogeni.
 
Ce pot să-i urez Dobrogei noastre altceva decât să-i fie bine… Din ce în ce mai bine! La mulţi ani!
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Un episod mai puțin cunoscut din istoria Peșterii Sfântului Andrei - sfințirea din 23 iulie 1944 (galerie foto)

#citeşteDobrogea: „Metamorfoza“ Constanţei sau 150 de tradiţie şi credinţă la Marea Neagră

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul Mariei Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară

Ti-a placut articolul?

Comentarii