Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul consulului general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Borisovich Volkov

ro

14 Nov, 2017 00:00 2934 Marime text
În 1878, în conformitate cu Tratatul de Pace de la San Stefano, încheiat după războiul sângeros în care ofiţerii şi soldaţii ruşi şi români au luptat umăr cu umăr împotriva unui inamic comun, Dobrogea de Nord a devenit parte a României. În acelaşi an, prevederile acestui tratat au fost confirmate de un acord internaţional - Tratatul de la Berlin.
 
Astăzi, Dobrogea, care include judeţele Constanţa şi Tulcea, este o regiune în curs de dezvoltare dinamică a României. Nu fără motiv, aceste judeţe sunt reprezentate pe stema de stat a României sub formă de delfini: aceste mamifere marine rapide şi inteligente reprezintă ritmul de dezvoltare a economiei regiunii. PIB-ul regiunii este în creştere, ca şi, în mod corespunzător, nivelul de trai al populaţiei sale.
În Dobrogea, multe diferite popoare şi reprezentanţi ai confesiunilor religioase trăiesc în pace şi armonie. În acest sens, Constanţa şi Tulcea reprezintă un exemplu pozitiv pentru întreaga ţară.
 
Felicit cititorii ziarului dvs. şi tuturor locuitorilor din Dobrogea la cea de-a 139-a aniversare a reintegrării cu România. Vă urez vouă şi Dobrogei prosperitate şi pace!
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea: 14 noiembrie - ZIUA Dobrogei. Mesajul dr. Sorin Marcel Colesniuc, cercetător ştiinţific la Muzeul de Arheologie „Callatis“ (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul lui Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, cetăţean de onoare al Constanţei

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummell (video)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul Excelenţei Sale Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti

#sărbătoreşteDobrogea : O continuare a „Simfoniei“ lui Dragoş Alexandrescu. Imnul Dobrogei, compus de maestrul Dumitru Lupu, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad (video)

#scrieDobrogea: Cu un deceniu înaintea revenirii Dobrogei la ţară, primul proiect al unui port românesc la Marea Neagră (galerie foto)

#citeşteDobrogea: „Pământul Dobrogei arată o complexitate nebănuită“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii