Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povești dobrogene și spectacol în premieră, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

ro

11 Nov, 2022 15:44 1368 Marime text
Teatrul Căluțul de MarePovești dobrogene și spectacol în premieră vor avea loc pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” în săptămâna 14.11-20.11.2022. 
 
Astfel, LUNI, 14 NOIEMBRIE 2021, de la ora 10.00, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare” vă invită la un eveniment dedicat ZILEI DOBROGEI 2022 și anume, spectacolul lectură „DIN POVEȘTILE DOBROGEI .....”- adaptare și dramatizare după una din legendele spațiului dobrogean publicate în „Poveștile Mării Negre”, antologie aparținând scriitorului Cristian Cealera. Povestea dramatizată este dedicată spectatorilor mici și mari iar în distribuție îi veți întâlni pe Dan Cojocaru, Emanuel Cristoiu, Andrei Stroescu și Cătălina Oțeleanu. Acest moment artistic este pus în scenă de Aurel Palade și Lică Gherghilescu.
Accesul  este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
 
DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE 2022, ora 10.30 sunt așteptași micuții, însoțiți de părinți, bunici și prieteni la premiera spectacolului „JACK ȘI VREJUL DE FASOLE”,  adaptare după Joseph Jacobs (variantă ce a fost publicată în 1890). Regia și scenariul sunt semnate de regizorul Gheorghe Balint, cel care, cu multă măiestrie a creionat, într-o variantă modernă povestea lui Jack, băiețelului sărman, dar cu „suflet frumos și bun”, cel care are curajul să creadă și să întoarcă situații de viață, aparent descurajatoare, în avantajul său. Scenografia spectacolului îi aparține Ginei Tărășescu-Jianu. Muzica este coordonată de  bagheta compozitorului Ciprian Manta. Alături de Jack, spectatorii vor face cunoștință cu Mama lui Jack, Văcuța Lola, Negustorul, Căpcăunul, Căpcăuneasa și Găina fermecată.
În spectacolul dedicat etapei de vârstă 3+, copiii îi vor putea revedea pe actorii Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii