Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mihail Kogălniceanu Noile generații ale comunității turco-tătarilor și aromânilor au cinstit Ziua Dobrogei (galerie foto)

ro

16 Nov, 2018 00:00 2455 Marime text
Într-o atmosferă de mare solemnitate, de entuziasm și bucurie, la Muzeul etnografic „Gheorghe Celea” din Mihail Kogălniceanu, Fundația culturală „Mușata Armână“ împreună cu Primăria comunei Mihail Kogălniceanu au cinstit cei 140 de ani de la revenirea Dobrogei la România.
 
La eveniment au participat numeroși cetățeni ai comunei, dar și tineri, elementul de mare admirație fiind programul artistic oferit de preșcolarii de la grădinița din localitate, care au trăit din plin emoțiile contactului cu un muzeu etnografic.
 
O contribuție deosebită au avut și doamnele învățătoare Elena Ianca, Ana Emilia Grigore și Elena Savu. Apreciat a fost și programul de dansuri tătărești oferit de etnia turco-tătară, al cărei coordonator a fost doamna profesoară Abdul Gant Erghiul. De asemenea, s-au recitat poezii în dialectul aromân, iar în final, s-a purtat un dialog interesant între generații, având ca subiect istoria Dobrogei.
 
Din partea Universității „Ovidius” au fost prezenți universitarii Nistor Bardu, Costin Căprioară, împreună cu viceprimarul comunei Daniel Pandrea, prof. Floriana Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.
„În momentul în care desfășuram acest program artistic, din mulțime s-a auzit o voce puternică scandând Trăiască Dobrogea! La mulți ani, Dobrogea! Ceea ce ne-a determinat pe noi, cei de la Fundația «Mușata Armână», să-l delegăm pe domnul Victor Marin să participe la marea sărbătoare de la 1 Decembrie 2018”, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Willie Wisoșenschi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii