Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărți din biblioteca familiei Dumitrașcu, donate cotidianului ZIUA de Constanța

ro

16 Jan, 2019 00:00 2192 Marime text
Lansarea de carte ce va avea loc mâine, la ora 16, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, va fi cu certitudine un moment încărcat de semnificații sentimentale pentru dr. Lavinia Dacia Dumitrașcu, fiica regretatului profesor și istoric Gheorghe Dumitrașcu.


 
Ziua de 17 ianuarie va fi etern o zi specială pentru Lavinia Dumitrașcu, deoarece, în urmă cu doi ani, părăsea această lume tatăl său, la vârsta de 78 de ani.

De data aceasta nu vorbim despre volumul semnat împreună de tată și fiică, purtând titlul «Raporturi între românii – turcii și tătarii din România», ci despre donația de carte de care a beneficiat ziarul ZIUA de Constanța din partea protagonistei evenimentului de mâine.
 
Între cele 93 de titluri de cărți donate, două datând din 1966, respectiv 1967 (restul fiind de dată mai recentă), se numără și cartea Laviniei Dumitrașcu „Un veac de nesingurătate. Relații între România și Columbia în secolul al XX-lea”. De asemenea, numeroase fotocopii ale notițelor ori manuscriselor profesorului Dumitrașcu sau autografe ale cărților primite de la Corneliu Vadim Tudor, Ileana Vulpescu, Petru Creția, Adrian și Andrei Păunescu, Ion Faiter, adrese ori interpelări în Parlament, fișe și zeci de fotografii.
 
Toate acestea reîntregesc Fondul documentar „Dobrogea de ieri și de azi”, o bibliotecă virtuală pe care ZIUA de Constanța o pune la dispoziția tuturor celor interesați de trecutul și valorile dobrogene.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii