Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihăiţă Spânu, omul care a învins moartea de două ori, are nevoie de ajutorul nostru (video)

ro

05 May, 2011 19:17 4724 Marime text
umanitar.jpgEste omul cu faţa alungită, cu muşchii pieptului trasformaţi în suport pentru mandibulă, cu găuri în obraji şi oasele picioarelor sfărâmate. Aşa se descrie Mihăiţă Spânu, omul care, la vârsta de 51 de ani, în urma unor erori medicale a ajuns să fie mutilat, iar acum să nu poată mânca sau vorbi.

Spune că doar o minune a făcut să mai fie astăzi în viaţă. Calvarul prin care bărbatul trece a început în urmă cu 10 ani când a fost diagnosticat cu cancer la limbă.După ce i s-a tăiat jumătate din limbă în 2001, medicii constănţeni i-au recomandat să facă 25 de şedinţe de cobalto-terapie. Cadrele medicale au ignorat lucrarea dentară care era parţial din metal, o greşeală ce i-a fost aproape fatală. Au urmat aproape 30 de operaţii, iar corpul îi este acum mutilat de tăieturi. Bărbatul ar avea nevoie de o reconstrucţie esofagiană. Pe lângă această intervenţie, lui Mihăiţă Spânu i-ar trebui şi o nouă operaţie pentru refacerea mandibulei. În 2004, medicii de la Bucureşti au încercat acest lucru şi i-au luat o parte dintr-un os al piciorului. L-au fragmentat în trei bucăţi şi l-au transformat în mandibulă. Ghinionul avea să îl urmărească în continuare pentru că implantul i-a fost respins de organism. Chiar dacă a trecut prin chinuri greu de imaginat, Mihăiţă Spânu este totuşi un luptător. A învins moartea de două ori, pe masa de operaţie. Lipsa banilor îl ţin prizonierul bolii

Putem să îi întindem o mână de ajutor să supravieţuiască. Într-o primă etapă nu are nevoie decât de suplimente alimentare care să îi întărească sistemul imunitar. Cei care doresc să îl ajute o pot face la numărul de telefon 0729 525 451 sau 0720 846 952 sau donând orice sumă în contul RO 51 INGB 0000 9999 0139 1555.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii