Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amalia vrea să meargă mai departe

ro

06 Sep, 2010 01:46 4182 Marime text
caz_social_copil_Amalia_Enache_03.jpgDoi ochi căprui încadraţi de părul de culoarea grâului copt. Un copil blonduţ, cu ochi veseli şi jucăuşi intră în cameră şi parcă o luminează. Este ruşinoasă, roşeşte atunci când o bagi în seamă, însă râde mult şi caută cu gingăşie ochii părinţilor, spunându-le ce simte fără a fi nevoie să rostească un cuvânt.

Cu greu pune picioruşele slabe în pământ şi mimează paşi spre scaunul pe care este aşezată, cu grijă, de către tatăl ei. Apoi, cei care i-au dat viaţă încep povestea unui chin, al unor anişori care ar trebui să fie fericire, nu blestem. Amalia-Emilia Enache are şase ani şi este din Năvodari. S-a născut prematur, iar diagnosticul a venit, după numeroase investigaţii, ca un fulger: întârziere psihomotorie, microcefalie cu atrofie corticală, distrofie de gradele II-III.

Mama Amaliei povesteşte cum a început calvarul, încă de la naşterea fetei: „Naşti cu cine vrei, aşa mi-a spus doctorul la care mergeam". Şi a născut, până să vină medicul de gardă, un puiuţ mic, de doar 900 de grame. Totul părea că merge bine, deşi părinţii observau anumite semne: copilul, deşi avea peste un anişor, nu putea să stea în fund şi nu putea fi încălţată cu botoşei pentru că unul dintre picioruşe îl ţinea strâmb, foarte înclinat. După multe „plimbări" pe la doctori, medicii de specialitate de la Budimex au stabilit teribilul diagnostic. Aşa a început ceea ce este şi acum viaţa Amaliei şi a părinţilor ei: specialişti, tratamente, speranţe ruinate şi nădejde doar în Dumnezeu. Părinţii nu vor decât să-şi vadă copila mergând - vor să o vadă mare şi fericită. Dar pentru asta este nevoie de un tratament îndelungat şi de un program de recuperare kinetoterapeutică. Şi, bineînţeles, de mulţi bani, pe care ei, cei care plâng soarta fetiţei lor, nu îi au. Însă, speranţa că pe lume există şi oameni cu suflet nu i-a părăsit. Cei care doresc să o ajute pe Amalia să păşească spre o viaţă normală, pot depune bani în contul deschis de părinţi la BRD Năvodari: RO 94 BRDE 140 SV 53285861400. Familia Enache poate fi contactată şi la numărul de telefon: 0748 860 209.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • enache amalia emilia 14 May, 2011 14:38 sant oameni fara suflet daca ei nu au un copil cu handicap nu le pasa de ce
  • enache amalia emilia 16 Apr, 2011 17:47 VA MULTUMESC
  • Focsa Bogdan 22 Feb, 2011 23:00 Buna ziua,detin un blog de muzica si recent am adaugat o noua sectiune de ajutor umanitar,am preluat articolul dumneavoastra si l=am publicat si la noi astfel ajunge la mai multi oameni iar toate incasarile care le avem de la reclamele ce se afla pe site-ul nostru si incasarile de la download le vom dona acestei fetite,speram sa fim de ajutor.