Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Ziua Internațională a Sportului Militar, celebrată de Forţele Navale Române

ro

18 Feb, 2021 17:20 2168 Marime text

 
  • Activitatea s-a desfășurat cu un număr restrâns de participanți, cu respectarea regulilor de protecție COVID-19.
Cu ocazia „Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar” (CISM), personalul din Forțelor Navale Române, precum și elevii și studenții din instituțiile de Marină Militară au participat joi, 18 februarie, la o serie de activități sportive care au constat în efectuarea de exerciții fizice pentru menținerea calităților motrice, precum și alergări ușoare pe distanțe scurte sau medii, desfășurate pe trasee stabilite.
 
După cum se arată pe pagina de Facebook „Forţele Navale Române”. activitatea s-a desfășurat cu un număr restrâns de participanți, cu respectarea regulilor de protecție COVID-19.
 

Consiliul Internațional al Sportului Militar este o organizație sportivă internațională alcătuită din forțele armate ale națiunilor acceptate de Adunarea Generală a C.I.S.M.
 
C.I.S.M. a fost înființat la data de 18 februarie 1948 la Nice, în Franța, iar principalul scop al său a fost promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca un mijloc de întărire a păcii în lume.
 
România este membră a acestei organizații din anul 1992 și, de atunci, loturile reprezentative ale Armatei României participă la competițiile aplicativ-militare și sportive organizate sub egida C.I.S.M.
 
Acest consiliu organizează anual peste 20 de campionate mondiale militare și, la fiecare patru ani, jocuri mondiale militare. La aceste activități de mare anvergură, care reprezintă varianta militară a Jocurilor Olimpice, participă între 6000 și 8000 de sportivi militari din peste 117 țări, dintre care mulți sunt multipli campioni olimpici sau mondiali, menţionează sursa citată.

În secţiunea galerie Foto a acestui material găsiţi mai multe imagini de la activităţile prilejuite de Ziua Internaţională a Sportului Militar. 
 
Sursa foto: Facebook (Forţele Navale Române)

Ti-a placut articolul?

Comentarii