Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la sediul Ministerului Apărării Naționale (GALERIE FOTO)

ro

18 Feb, 2022 15:54 1536 Marime text


Ziua Internațională a Sportului Militar  a fost sărbătorită azi, 18 februarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale


Potrivit prevederilor Calendarului sportiv pentru anul 2022, astăzi, în toate unitățile militare și instituțiile de învățământ militar ale Armatei României se sărbătorește Ziua Internațională a Sportului Militar(C.I.S.M.), o organizație sportivă internațională alcătuită din forțe armate ale națiunilor acceptate de Adunarea Generală.






Cele 140 de state membre ale C.I.S.M. se ghidează după motto-ul "Prietenie prin sport"., transmite MApN. 


Armata României este membră a acestui organism din anul 1992. La aniversarea de anul acesta au participat sportivi militari și personal din Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" București, cărora li s-au alăturat militari din Statul Major al Apărării.


Ziua Internaţională a Sportului Militar se sărbătoreşte anual, la data de 18 februarie, data constituirii Consiliului Internaţional al Sportului Militar. Consiliul Internaţional al Sportului Militar, cunoscut prin acronimul “C.I.S.M.”, este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor acceptate de Adunarea Generală.       


C.I.S.M. a fost înfiinţat în 18 februarie 1948 la Nice, Franța, de către 5 naţiuni: Belgia, Danemarca, Franţa, Luxemburg şi Olanda, în prezent fiind a treia organizaţie ca număr de ţări membre (140), după Comitetul Internaţional Olimpic şi FIFA.



Scopul principal al C.I.S.M. este de a  organiza şi desfăşura activităţi de educaţie fizică şi sportive între forţele armate, ca mijloace de promovare şi întărire a păcii în lume, scrie defense.ro. 


Armata României este membră a acestui organism din anul 1992 şi este reprezentată la adunările generale, congresele şi activităţile sportive organizate de către C.I.S.M, de o delegaţie, activitatea acesteia fiind coordonată de structura de educaţie fizică din Statul Major al Apărării.



Sursa foto: facebook/ MApN 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii