Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yachting Constănțeanca Ebru Bolat se antrenează în Anglia cu Jon Emmett, tehnician cu o vastă experiență în campanii olimpice

ro

24 Feb, 2022 00:00 3287 Marime text

 
  • Fiind la studiu în Regatul Unit, Ebru (22 de ani) nu a pierdut prilejul de a se și antrena acolo, într-o țară cu o tradiție deosebită în yachting.
  • Luna viitoare, Ebru Bolat va participa la unele concursuri interne în Anglia, iar la finele lui martie va evolua la World Cup, în Palma de Mallorca.
  • După evoluții de mare succes la nivel juvenil, campioana din Constanța evoluează acum la senioare.
 
Revenită după o accidentare, Ebru Bolat, campioana la yachting originară din Constanța, se pregătește din nou acolo unde-i place cel mai mult, pe apă. Visul tinerei sportive de a urca pe podium pentru România la Jocurile Olimpice se construiește în această perioadă în Anglia, sub coordonarea unui antrenor celebru.
 
Fiind la studiu în Regatul Unit, Ebru (22 de ani) nu a pierdut prilejul de a se și antrena acolo, într-o țară cu o tradiție deosebită în yachting. „În sfârșit, am revenit pe apă! După două luni pe uscat, doar cu recuperare și muuultă fizioterapie, în care am învățat să-mi antrenez și răbdarea, glezna mea s-a refăcut complet așa că sunt pregătită pentru sezonul competițional care vine. Mai am câteva luni de studiu aici în UK, așa că am profitat și am căutat oportunități să mă antrenez aici, mai ales că britanicii au cea mai îndelungată tradiție și cei mai mulți medaliați olimpici la yachting. Am avut șansa să îl cunosc pe antrenorul britanic Jon Emmett, cu o multiplă experiență în campanii Olimpice, care a antrenat sportivi care au obținut medalii Olimpice, cum e Xu Lijia, campioană Olimpică la Jocurile Olimpice de la Londra 2012“, a menționat sportiva.
 
Un capitol nou și o abordare diferită
 
Bucuria constănțencei de a fi din nou pe apă încălzește timpul friguros de la Weymouth. „Mi-am dat seama că prezența mea în Anglia este oportunitatea perfectă de a începe un capitol nou și o abordare diferită pentru obiectivul meu de a obține o medalie Olimpică pentru România. Așa că am început colaborarea mea cu Jon ca antrenor și împreună putem lucra către acest obiectiv. Zilele astea ne antrenăm aici în Weymouth unde deși este foarte frig este totuși foarte distractiv. Mi-a fost extrem de dor de sailing și bucuria de a fi din nou pe apă încălzește orice temperatură“, a punctat tânăra.
 
Concurează și la World Cup, la Palma de Mallorca
 
Luna viitoare, Ebru Bolat va participa la unele concursuri interne în Anglia, iar la finele lui martie va evolua la World Cup, în Palma de Mallorca. „Ca să fiu în ton cu cei de aici, de «frig» o să mă mai plâng și pe viitor, am învățat asta repede de la englezi. Voi începe «încălzirea» cu niște concursuri interne în luna Martie aici în Anglia, care să mă pregătească pentru World Cup-ul din Palma de Mallorca, programat la sfârșit de Martie. Abia aștept să merg într-un loc mai cald. Sigur o să apreciez fiecare rază de soare și navigație la caldurică. Pe curând!“, a mai spus Ebru Bolat.
 
„Noua campanie olimpică pentru Ebru Bolat, cu un nou antrenor, Jon Emmett! Mult succes Jon & Ebru!“, este mesajul tatălui lui Ebru, Ender Bolat.
 
Dublă campioană europeană  
 
Ebru Bolat practică yachtingul de la vârsta de opt ani, „cu extraordinar de multă pasiune şi bucurie“, după cum spune, iar, după evoluții de mare succes la nivel juvenil, acum concurează la senioare. La junioare, Ebru a câștigat pentru România două medalii de aur la Europene (clasele Optimist şi Zoom8) şi medalii de argint la Campionatul Mondial şi European (clasa Zoom8), dar s-a clasat de nenumărate ori pe podium și la alte concursuri internaționale. De câțiva ani, a trecut pe barca Laser Radial (acum redenumită ILCA6), iar Campionatul Mondial de ILCA6 s-a disputat la Mussanah, în Oman. Tânăra constănțeancă a încheiat concursul pe locul 29, un salt de 44 de locuri față de Mondialele din 2019, când a terminat pe locul 73. Următorul ei target este top 20, iar până în 2024 Ebru și-a propus să ajungă în top 10.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Ebru Bolat)

 
Citește și:
 
Campioană la yachting
Constănțeanca Ebru Bolat, salt de 44 de locuri față de Mondialele din 2019. Visul cel mare - Jocurile Olimpice!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii