Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voleibalistele de la CS Medgidia, pe locul patru în Divizia A1 după turul sezonului regulat

ro

18 Dec, 2020 00:00 3058 Marime text
  • CS Medgidia a câştigat opt dintre cele 11 meciuri jucate până acum în Divizia A1.
  • Şapte dintre succese au fost obţinute cu scorul de 3-0 sau 3-1 şi numai unul a venit în cinci seturi.
  • Pe fondul unui joc reuşit, mai multe jucătoare de la CS Medgidia figurează în topurile realizărilor individuale din campionat.  
 
 
Evoluţii şi rezultate foarte bune pentru echipa feminină de volei CS Medgidia, care, după turul sezonului regulat al Diviziei A1, se afle pe locul patru în clasament (din 12 formaţii).
 
 
În 11 partide, jucătoarele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began au acumulat 23 de puncte, având opt victorii şi trei înfrângeri. Şapte dintre succese au fost obţinute cu scorul de 3-0 sau 3-1 şi numai unul a venit în cinci seturi (3-2). „CS Medgidia încheie turul sezonului regulat al Diviziei A1 la Volei Feminin pe locul 4, după CSM Târgoviște și CSM Volei Alba Blaj, echipe abonate la competițiile europene sezon de sezon, și la egalitate de puncte cu CS Dinamo București, echipă de care ne desparte însă setaverajul”, se arată pe pagina de Facebook a CS Medgidia.
 
 

Nivelul jocului a crescut de la meci la meci

 
 
Într-un sezon atipic din pricina pandemiei de coronavirus, fără suporteri în tribună şi cu un ritm al partidelor susţinut, CS Mdgidia a avut norocul de a fi ferită de accidentări, iar Covid-19 nu a afectat-o major.
 
 
„Fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began au făcut un start de sezon excepțional. Fără accidentări și cu un nivel al jocului care a crescut de la meci la meci, CS Medgidia reușește să fie în fruntea clasamentului terminând turul de sezon și anul 2020 pe locul 4. A fost și va fi un sezon atipic, unul în care am jucat fără suporteri, departe de casă, într-un ritm de joc ieșit din comun, cu meciuri consecutive și turnee săptămânale în care unele echipe nu au putut alinia cea mai bună formulă de joc din cauza pandemiei de COVID-19 care din păcate a afectat și o parte a loturilor echipelor de volei din acest sezon.
Din acest punct de vedere CS Medgidia a fost una dintre cele mai norocoase echipe din campionat, nefiind afectată în mod major de pandemie în condițiile în care clubul nostru și-a asumat organizatoric două turnee și apoi deplasări lungi la Lugoj, Târgu Mureș sau Târgoviște. Siguranța, sănătatea, pregătirea fizică și refacerile între meciuri au fost o prioritate în lotul echipei de jucătoare cât și a staff-ului cu ajutorul prepatorului fizic Cristi Nedelcu și a fizioterapeutului Valentin Drăghici, astfel încât am reușit să aliniem echipa optimă meci de meci. A fost un tur de sezon în care am obținut 8 victorii în 11 meciuri”, menţionează sursa citată.
 
 

În topurile campionatului

 
 
Pe fondul unui joc reuşit, mai multe jucătoare de la CS Medgidia figurează în topurile realizărilor individuale din campionat.  
 
„A fost un tur de sezon în care o avem în Top 2 Cele mai bune marcatoare pe Adriana Matei, pe Andreea Petra în Top 4 cele mai bune jucătoare la serviciu și Top 5 ași serviți, însă ce e mai important decât orice statistică individuală este că avem echipa cea mai frumoasă, unită și cu foame de performanță din ultima vreme a voleiului la nivel de senioare la Medgidia, susținută de cei mai frumoși suporteri”, menţionează gruparea din Medgidia.
 
 

„Bucuria va fi şi mai mare”
 

 
Echipa a subliniat şi prijinul primit de la fani, deşi aceştia nu le-au putut fi alături în sală, la meciuri, voleibalistelor.
 
 
„Anul 2020 a fost unul în care am simțit, am primit și ne-au întărit toate mesajele voastre de acasă, toate încurajările și tot suportul celor care ne-au sprijinit în a ne putea desfășura în acest sport minunat care nu demult umplea Sala «Iftimie Ilisei» până la refuz. Bucuria va fi și mai mare atunci când competițiile de volei pentru juniori se vor relua și îi vom putea urmări și pe cei mici în competiții, așa cum jucăm noi pentru fiecare punct, set și meci”, se arată pe Facebook.
 
 

Antrenamente până de Crăciun

 
 
În continuare în acest an, echipa va continua antrenamentele până pe 24 decembrie, când va intra în vacanţă, până pe 3 ianuarie, când e programată reunirea lotului, în vederea demarării pregătirii din 2021. Returul Diviziei A1 e programat să înceapă în jur de 22 ianuarie.  
 
 
„Suntem pe un drum în care construim, multe echipe se vor întări în această pauză de iarnă, meciurile din retur vor fi din în ce în ce mai competitive, iar noi vom fi și mai dornici să ne autodepășim.
A fost un tur de sezon excepțional în care ne-am bucurat de volei... și a fost unul în care am jucat cu gândul la voi, la cei de acasă! Sperăm să fim cât mai curând împreună la meciuri! Hai Medgidia!”, este mesajul CS Medgidia.
 
 
Sursa foto: Facebook (Clubul Sportiv Medgidia)
 
 
Citeşte şi:
 
Volei
CS Medgidia, două victorii în trei meciuri la turneul 6 al Diviziei A1

 
Voleibalistele de la CS Medgidia, victorie spectaculoasă cu CS Dinamo București
 
Editorial
Eu sunt cinci! Exemplul Mihaelei Jeremic, o învingătoare. Și-n sport, și-n viață

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii