Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voleibalista Diana Ariton, de la CS Medgidia, a ajuns cea mai eficientă jucătoare de atac din Divizia A1

ro

25 Feb, 2022 00:00 3117 Marime text
 

 
  • CS Medgidia a învins în deplasare CSO Voluntari 2005 și așteaptă acum meciul cu Dinamo.
  • După evoluția din partida cu CSO Voluntari, Diana Ariton are cea mai bună eficiență a atacurilor din Divizia A1.
  • Centrul CS Medgidia are o medie de atacuri reușite de 53% (99 de atacuri reușite din 187).
 
Etapa a 20-a a Diviziei A1 la volei, secțiunea feminină, aduce față în față, vineri, 25 februarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei“ din Medgidia, echipele CS Medgidia și CS Dinamo Bucureșt. Partida va fi transmisă în direct de TVR3.
 
În clasament, CS Medgidia (antrenori, Florin Voinea și Radu Began) se află pe locul cinci, cu 38 de puncte (la două lungimi de locul patru), în timp ce Dinamo ocupă poziția a șaptea, cu 28 de puncte. CS Medgidia are 13 victorii și cinci eșecuri în 18 partide, iar Dinamo înregistrează nouă victorii și nouă înfrângeri în disputele de până acum. „Meci greu, contra unei echipe motivate, care își dorește cu siguranță să fie mult mai sus în clasament. Sper să reușim să ne refacem până la ora partidei, după ultimul meci jucat, sunt doar trei zile distanță, să avem acceeași consistență în joc și să ne atingem obiectivul: câștigarea celor trei puncteׅ“, a declarat Florin Voinea.
 
„Rezultatul e unul firesc“
 
În partida anterioară, grație unui joc sigur, curajos și precis, CS Medgidia a învins în deplasare CSO Voluntari 2005 cu 3-0 (25-22, 25-19, 25-19), partida durând 73 de minute. „La meciul din tur, veneam după o perioadă foarte grea, în care eram angrenați în cupele europene. Atunci s-a văzut poate o lipsă de prospețime la nivelul lotului și n-am gestionat bine momentele importante ale seturilor. Acum am avut însă o determinare mult mai mare decât la Medgidia, iar acest lucru s-a concretizat și pe tabelă. Echipa a respectat aproape în totalitate sarcinile de joc, a fost permanent concentrată la ce are de făcut, iar rezultatul e unul firesc“, a menționat principalul echipei din Medgidia.
 
„Am înțeles aceasta și mi-a ieșit“
 
„Am muncit foarte mult și ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Am zis că nu plecăm fără victorie. Am fost într-o perioadă proastă și am decis că trebuie să schimbăm ceva. Sperăm să câștigăm și cu Dinamo. Vom pregăti partida foarte bine și sigur va ieși ca în meciul cu Voluntari. Eu am renunțat să mă mai plâng și am tras mai mult de mine, dorind să ajung să fiu mai bună, pentru viitorul meu. Am înțeles aceasta și mi-a ieșit. Ne-au ajutat și suporterii foarte mult“, a declarat voleibalista Diana Ariton, care, în meciul cu CSO Voluntari 2005 a avut nouă puncte realizate (două blocaje și un as), dintre care șase au venit în primul set.
 
Singura jucătoare autohtonă din Top 4 la acest capitol
 
CS Medgidia menționează că, după evoluția din meciul cu CSO Voluntari, Diana Ariton (în foto, jucătoarea cu numărul 1) are cea mai bună eficiență a atacurilor din Divizia A1. „În urma prestațiilor ofensive prin care Diana Ariton și-a ajutat echipa să obțină victorii importante în ultimele meciuri, centrul Medgidiei a ajuns cea mai eficientă jucătoare de atac din Divizia A1, cu o medie de atacuri reușite de 53% (99 atacuri reușite din 187), fiind urmată de jucătoare de la Alba Blaj și CSM Târgoviște. Diana este singura jucătoare autohtonă din Top 4 la acest capitol, merit la care coordonatorii Medgidiei și-au adus aportul punând-o în situații favorabile de a încheia punctele“, se arată pe pagina de Facebook a CS Medgidia.
 
A existat un echilibru
 
O altă voleibalistă a echipei din județul Constanța, Raisa Ioan, a încheiat meciul de la Voluntari cu șase puncte, dintre care trei blocaje. „Ne așteptam să avem un meci greu, dar fiecare jucătoare a făcut ce trebuia. A existat un echilibru între toate elementele, ceea ce a adus victoria. Meciul cu Dinamo îl jucăm acasă, unde ne bucurăm de susținerea suporterilor și ne dorim încă o victorie“, a menționat voleibalista, care a fost jucătoarea care a ajuns cel mai des la serviciu, și a făcut-o foarte bine, punându-și coechipierele în situații favorabile de a avea atacuri cât mai dese.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (CS Medgidia)

 
Citește și:

Volei
CS Medgidia, victorie importantă pe terenul echipei CSO Voluntari (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii