Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei Naționala Under-18 a României, pregătire la Constanța pentru preliminariile Euro Under-20

ro

03 Apr, 2024 10:04 609 Marime text
 
Echipa națională masculină Under-18 a României, care e calificată la turneul final al Campionatului European din Bulgaria (10-21 iulie 2024), s-a reunit la Constanța, pregătindu-se în vederea participării la turneul de calificare pentru Campionatul European Under-20 (5-7 aprilie 2024).    

Președintele Federației Româmne de Volei, Adin Cojocaru, a explicat de ce România a ales să participe cu Naționala sub 18 ani la turneul de calificăre pentru Europeanul sub 20 de ani.
 

Dacă am fi putut strânge toți băieții de la naționala Under-20, atunci am fi participat cu această echipă la calificări. Dar, de exemplu, liderul acestei generații, Daniel Chițigoi, nu poate răspunde convocării, el fiind în plin campionat cu echipa sa, în Polonia. În aceste condiții, Consiliul Director al federației a găsit oportună participarea la turneu cu naționala sub 18 ani, în vederea pregătirii pentru turneul final din vară, a declarat Adin Cojocaru.

 
Tricolorii U-18 participă în grupa U-20 în Estonia, la Talinn, alături de Estonia, Ucraina și Țările de Jos.
 
România va juca astfel: pe 5 aprilie, de la ora 19.00 – cu Estonia; pe 6 aprilie, de la ora 16.00 – cu Ucraina; pe 7 aprilie, de la ora 16.00 – cu Țările de Jos.  
Prima clasată obține automat calificarea, plus trei din cele cinci echipe situate pe locul 2, cu cel mai bun punctaj, în cele 5 grupe de calificare. Va fi greu de obținut un bilet la turneul final de câtre România, având în vedere diferența de vârstă, dar cu siguranță băieții vor căpăta multă experiență în vederea turneului final din Bulgaria, se arată pe pagina de Facebook a FRV.  
 
Antrenorii României U-18, Răzvan Parpală (de la CSM Constanța), Nicolae Bogdan și Andrei Butuc au convocat pentru stagiul de la Constanța 16 jucători, dintre care vor face deplasarea în Estonia 14.
 
Cei 16 sunt: Alexandru Petculescu, Alexandru Oprea, Albert Paraschiv (coordonatori), Andrei Patca, Palffy Stan, Darius Lae, Vlad Alecu (centri), Cătălin Ștefan, Patrick Verdeș, David Ispas și Eduard Panait (extreme), Ioan Verciuc, Ioan Șovan, Matei Josan (opuși), Dragoș Crișan, Andrei Grigore (libero).
 
România U-18 a realizat o calificare spectaculoasă la turneul final al Europeanului de la această categorie de vârstă, cu ocazia participării în preliminariile Euro 2024, Zona Balcanică, având succes deși a înfruntat trei puteri la nivelul U-18: Serbia, Turcia și Grecia.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)
 
Citește și:

 
Volei. „Rezultat extraordinar!“
Cu Răzvan Parpală, de la CSM Constanța, antrenor principal, România Under-18 s-a calificat la Euro (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii