Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei. „Rezultat extraordinar!“ Cu Răzvan Parpală, de la CSM Constanța, antrenor principal, România Under-18 s-a calificat la Euro (GALERIE FOTO)

ro

22 Jan, 2024 12:02 1604 Marime text
 
Echipa națională de volei băieți Under-18 a României, care îl are ca antrenor principal pe Răzvan Parpală, de la CSM Constanța, a realizat o performanță însemnată, calificându-se la Campionatul European, cu ocazia turneului zonal de la Strumica (Macedonia de Nord).
 

Rezultat extraordinar! Antrenorul principal al naționalei U18, Răzvan Parpală (CSM Constanța), califică România U18 la Campionatul European după un meci decisiv cu Grecia, închis de naționala noastră în trei seturi!, este mesajul CSM Constanța.

 
România U18 a jucat cu calificarea pe masă meciul cu Grecia, cu care s-a impus în 78 minute.
 
România trebuia să câștige finala de la Strumica, Macedonia de Nord, pentru a se califica la Campionatul European U-18, după ce cedase cu Serbia în patru seturi și dăduse lovitura cu Turcia, după un meci senzațional, jucat la nici 24 de ore distanță față de meciul cu Serbia.
 
Astfel, în urma rezultatelor, România avea să joace meciul decisiv cu Grecia, de care a dispus cu 3-0 (25-23, 25-21, 26-24).
 
Lotul Naționalei U-18 a României: Alex Petculescu, Alex Oprea, Stan Palfy, Andrei Patca, Vlad Alecu, Sergiu Filip, David Ispas, Patrick Verdeș, Tudor Costin, Ștefan Cătălin, Ioan Verciuc, Ioan Sovan, Dragoș Crișan, Andrei Grigore. Antrenor principal: Răzvan Parpală, secunzi: Bogdan Nicolae, Andrei Butuc.
 

O performață excelentă pentru generația pregătită de Răzvan Parpală și Bogdan Nicolae. O echipă care a învins Turcia și Grecia pentru a-și îndeplini obiectivul, acela de a merge la turneul final. Între 10 și 21 iulie, în Bulgaria, naționala noastră va lua startul la Euro 2024! Felicitări tuturor, jucătorilor, antrenorilor, staff-ului! Mulțumim cluburilor de la care provin băieții noștri. Toată lumea a pus umărul la acest rezultat și pentru asta nu putem să fim decât mândri!, se menționează pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei.

 
România U18 a fost în pregătire la Râmnicu Vâlcea înaintea turneului balcanic.
 
Naționala tricoloră s-a calificat la Campionatul European chiar la primul turneul din faza preliminară.
 
Turneul final al Campionatului European va avea loc în Bulgaria, în perioada 10-21 iulie 2024.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța și Federația Română de Volei)

Citește și:

 
Academia de Volei Tomis Constanța
Răzvan Parpală, unul dintre cei doi antrenori ai lotului masculin de speranțe al României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii