Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:55 29 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru elevi La ce discipline se va susține Evaluarea Națională

ro

20 Dec, 2019 20:27 4898 Marime text
Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării a postat pe pagina sa de Facebook o veste bună pentru elevi, despre Evaluarea Națională. 

 „Veste bună pentru elevii și părinții care așteptau această decizie!

Evaluarea Națională se va desfășura la aceleași discipline.

Executivul a adoptat în ședința de astăzi, 20 decembrie, prorogarea unor termene și condiții privind desfășurarea unor examene (Evaluarea Națională și Bacalaureat) și a admiterii la liceu. Prin această decizie, Guvernul a corelat modalitatea de evaluare, pe discipline, cu modalitatea de predare-învățare, conform planului-cadru în baza căruia elevii au studiat în clasele V-VIII.

Amintesc că, pentru elevii care studiază în clasele V- VIII, începând din anul 2021, era prevăzută evaluarea transdisciplinară, dar aceasta nu a fost pregătită printr-un proces de predare – învățare transdisciplinar.

Această măsură răspunde îngrijorărilor elevilor care sunt acum în clasa a VII-a și asigură predictibilitate pentru elevii din clasele a V-a și a VI-a, structura Evaluării Naționale rămânând neschimbată și pentru aceștia.

Consider că este o veste bună și mult așteptată de către copii, familiile lor, dar și de către profesorii care îi pregătesc pe elevi“ , a anunțat Monica Anisie. 

Sursa foto-captura: Facebook/ Monica Cristina Anisie 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii