Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânătoarea ouălor de Paşte pe lacul Techirghiol! Întrecerea, arbitrată şi jurizată de iepuraşul pascal

ro

22 Apr, 2021 13:16 3362 Marime text
  • La vânătoarea ouălor vor participa sportivii secțiilor de yacting, caiac și stand up paddle ai Clubului Nautic Român.

Clubul Nautic Român (CNR), în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret (DSTJ) Constanța, organizează vineri, 23 aprilie, de la ora 15.00, o vânătoare de ouă pentru sportivii legitimaţi, pe Lacul Techirghiol, informează directorul executiv al clubului, Gülbin Amet. 

Potrivit sursei citate, Iepurașul de Paște va sosi la bordul unui velier pe lac, pentru a arbitra şi juriza vânătoarea de ouă, pe apă, competitorii având de căutat pe apa lacului, în rada Bazei Nautice din Techirghiol nu mai puţin de 100 de baloane colorate, pline cu apă dulce.

La vânătoarea ouălor vor participa sportivii secțiilor de yacting, caiac și stand up paddle ai Clubului Nautic Român, startul competiţiei urmând a fi anunțat chiar de către iepurașul pascal. Acesta îi va însoți pe apă pe cei 30 de concurenți și va urmări cu atenție spiritul fair play, cunoștințele și aplicarea regulamentului de navigație al atleților cu vârste cuprinse între 5 și 23 de ani, a declarat Gülbin Amet.


La final, competitorii vor fi recompensaţi pentru destoinicie cu ouă de ciocolată, în echivalentul baloanelor recuperate de pe apă. 

Evenimentul se va desfășura ținând cont de normele în vigoare de protecție împotriva COVID19 şi cu măsurile ecologice specifice pentru biotopul acvatic şi zona de protecţie Ariei Naturale Protejate ROSPA0061 Lacul Techirghiol.  Accesul în baza nautică în vederea pregătirii echipamentului va fi permis doar sportivilor legitimaţi, în serii de câte 10. Părinții, prietenii și rudele care doresc să asiste şi să-i încurajeze, o vor face de pe plaja din dreptul bazei nautice iar purtarea măștii de protecție, pe uscat, este obligatorie atât pentru sportivi cât și pentru susținători, a precizat președintele Clubului Nautic Român, prof. Andreea Mihăescu.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii